Reklama

Reklama

Totáln! sezona

(seriál)
  • Česko Totální sezona
Trailer
Sportovní / Dokumentární
Česko, 2019, 6 h 48 min (Minutáž: 22–80 min)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejsem vyhraněný fanoušek Slávie, ale její mimořádná proměna a jízda mi neunikla. Velmi mě bavila vloni v Evropské lize a letos jsem z její hry a celkového fungování klubu v Lize mistrů doslova nadšený. Sevillu jsem viděl naživo v Olomouci a jsem moc rád, že ji Slavia dokázala vyřadit a pokračovala tak v úžasné sezóně a v úžasném příběhu. Dokonale mi sedlo i zpracování a tvůrcům a všem účinkujícím patří velký dík za ten formát. Záběry z kabiny byly perfektní, svou otevřeností, zápalem, originálností i odvahou nic neskrývat. Tím byl tento projekt v českých podmínkách výjimečný a vysoké hodnocení si po právu zaslouží. Pokud bych měl navíc hodnotit jednotlivá díla dle emocí, která u mě vyvolala, je to jednoznačných pět hvězd. Teď už jen zbývá tu krásnou pohádku dotáhnout až do konce... porazit Inter, Dortmund, postoupit… a vyhrát Ligu mistrů. :-) Budu držet palce! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Totální sezóna je dost zajímavý koncept. Jedná se totiž skoro až o amatérskou práci pojatou zcela profesionálně v dokumentaristické podobě. Což nám Čechům prostě jde. Sledujeme celou fotbalovou sezónu asi největšího českého týmu současnosti. A určitě to není uděláno špatně. Naopak, oprávněně to drží docela dobré pozice v ohodnoceních. I když je jasné, že nejeden fanoušek Slávie nebo fotbalu dá dobré ohodnocení už jenom z principu. Což je zase na druhou stranu špatně. Protože seriál má jednoznačné chyby. Nebudu se dívat na chaotickou periodiku nebo na chaotickou stopáž. To tak nějak je styl prezentace, ten se nějak kritizovat nedá. To, co zde je trochu smutné je určité zpracování samotné, hlavně práce v editaci střihu, kdy Slavie mnohdy někam jede a tak nějak se zapomene dodat, o co vlastně jde. Člověk, který nerozumí tolik fotbalu se nejednou zbytečně ztratí. To ani nemluvím o nějakých pasážích, kdy ani nejde tolik o fotbal z něhož jsou minimální záběry a poté spíše je to oslova fotbalistů. Je mi jasné, že je hezké vidět "své hrdiny" slavit takového úspěchy, ale zaprcat tím tři čtvrtě asi hodinového dílu? To má obsahově nulovou hodnotu. V rámci tedy něčeho, co má odvyprávět nějaký příběh. Kdybych na to koukal jako na nějaké basic YouTube video, tak to je jasné, protože to navíc může natočit i vertikálně nějaký Lojza Podolský z Hostivaře. Ale to záleží. Poté samotný finální díl je trochu oříšek, protože kazí celou kontinuitu seriálu. Protože tím kazí charakter i samotného názvu. Ale to už jsou prostě jenom detaily, které neřeknou velká slova, ale těch malých řeknou i přesto dost. Pokud by se Slávie rozhodla v něčem takovém pokračovat, tak prosím. Určitě budou mít s bodovým náskokem v nejvyšší lize a s účastí v Lize mistrů, co nabídnout. Ale začal bych buď zcela novou kapitolu novým seriálem a nebo jednoduše novou sérií. Protože dělat z kvality telenovelu by bylo zbytečné. Ale to nic nemění na tom, že jde o silně potenciální a silný projekt, který v Česku nemá jen tak obdoby. Zvláště když jde o něco lepšího, než za celý rok skoro vytvořili v Česku jakékoliv televize nebo internetové streamovací služby. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Opravdu Totální sezóna plná skvělých výsledku. Perfektní záběry z šatny perfektní rozhovory a ukázky gólů. Při záběrech z tažení Evropskou ligou mi tekly slzy z očí prožívat znovu tu radost a ten pocit hrdosti na oblíbený klub je prostě nezapomenutelný. Jednoznačných 100% Čééérveno Bíílááá Bóóójovááá Sííílaa !!!!! ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Fantazie.. Jen dlouholetí slávisti, kteří si prošli s klubem od samého dna, ví ... Euforie po vítězném gólu a postupu přes Sevillu byla tak obrovská, jako asi nikdy u fotbalu. Čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea bylo splněným snem nejen pro mě, jakožto fanouška londýnského klubu. Sešla se mimořádná parta, která vytvořila rodinu. Celá řada srdcařů jako Deli, Houštecký, Bořil a další v čele s panem Trenérem Trpišovským. Skromní kluci, jejichž sebevědomí rostlo každým zápasem a udělali České republice ve světě tu nejlepší reklamu. Díky moc za všechny závěry ze zákulisí a z kabiny. Člověka to vtáhne do děje tak, že si připadá, jako kdyby byl jedním z nich a všechno to s nimi zažil. Klobouk dolů všem, kdo se podíleli na tomto dokumentu. Je to profesionální práce, která by si zasloužila i souhrn v podobě celovečerního snímku. Zázraky se dějí. Kdo by tomu věřil, že Chelsea přijede do Edenu, Slavia pojede na Stamford Bridge a v obou zápasech to bude jen o gól! Na tohle se bude vzpomínat celý život. MISTŘI! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. I když Slávii nefandím a nemůžu ani říct, že by to byl ten nejlepší dokument z fotbalovýho prostředí co jsem kdy viděl, tak jsem se velice bavil. Na úvod je nutno říct, že se nejedná o nějaký highlight z celé sézony 18/19 kdy uvidíte všechny goly ze všech zápasů z celého ročníku. První dva díly pro mě osobně nic moc. Jen nějaký rychlý sestřih pár golů z ligy, vše z různých pohledů kamer a navíc ještě pro mě nenáviděného slow motionu, který při sestřihu utkání prostě nesnáším. Příprava na podzim sice fajn ale nic z čeho bych si sednul na prdel. Až jsem si chvíli myslel, že to po těch dvou dílech prostě típnu. Třetí díl však chytil zcela jiný spád a já už se nemohl odlepit od obrazovky. Tuny a tuny záběrů z kabiny - před zápasem, o poločase, po zápase. Bezprostřední reakce hráčů a trenérů po určitých situacích - goly, postupy, oslavy s fanoušky, nakouknutí do osobního života některých hráčů, spousta rozhovorů, komické a legrační momentky, vůbec se tady nešetří s nějakou cenzurou '' Houšto ty čuráku ty vole! '' Prostě tady si divák a hlavně fanoušek Slávie opravdu užije a hlavně uvidí něco, co většina týmů na světě nikdy nezveřejní. O to je celá tato minisérie vzácnější. Nejlepší díl je určitě ten čtvrtý. Celá část věnovaná Seville, na kterou asi nikdy nikdo nezapomene. ()

Zajímavosti (4)

  • Vyšla také kniha s názvem „Totální sezona“, která mapuje stejně jako seriál úspěšné tažení Slavie celou sezónou. (Wade)
  • SK Slavia Praha získala double (vítězství v ligovém poháru a první lize) v sezóně 2018/2019 po 77 letech. (mis3)
  • Zatímco evropská fotbalová asociace (UEFA) poskytla práva na záběry z utkání bez problémů, Česká Ligová fotbalová asociace (LFA) práva neposkytla, z toho důvodu musel být stažen první díl a v dalších dílech už se záběry z ligy neobjevují. (mis3)

Reklama

Reklama