Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč by měla interpretace Petera Jacksona středozemě určovat jak mají elfové, skřeti a ostatní potvory vypadat. Pro mě jako fanouška J.R.R. Tolkienova světa skvělá podívaná. Ale chyběl mi tam Medděd, což je zajímavé protože jsem se s vynecháním této postavy setkal i u komiksu "Hobbit" a převyprávěné knihy na kazetě. ZÁHADA! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z pozice kdysi opravdu zavilého (pro společnost snad až otravného) a dnes snad zasloužilého tolkienofila musím i přes mnoho nepochopitelných výjevů jít na tři hvězdy. Hobbit totiž není špatný film, ale porovnání s Jacksonovými trilogiemi nebo samotnou knižní mytologií samozřejmě nesnese a je třeba ho brát jenom jako samostatnou pohádku se závěrečným pomrknutím na znalce. Gandalf, Bilbo i trpaslíci jsou v pořádku, písničky stejně tak, protože adaptovat Tolkiena jako takového není se všemi odbočkami žádná legrace. Ale pokud někdo udělá z Gluma křížence mimozemšťana a žáby, ze vznešených elfů pokroucená nazelenalá stvoření a ze Šmaka přerostlého šakala, tak je dojem příjemné adaptace rázem pryč. Nehledě na fakt, že mě vousatý Elrond s hvězdami kolem hlavy bude strašit ve snech. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dej asi netreba objasňovať, pretože ho pozná asi každý, takže čím by som sa zaoberal. Animácia je fajn, no u niektorých postav mohla byť lepšia a tiež nemuseli vypustiť niektoré zaujímavé časti (77 min na tak dobrú knihu je málo), postavy sú sympatické, hudba je fajn a celé je to vlastne pre malé deti, no niekedy to zabaví aj dospelých :-) 70% - 3* ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Roztomilá animace je odměna všem fanouškům Tolkienovy knihy, kteří přetrpí děj zjednodušený na úroveň televizní pohádky pro děti. Písničky, které jsou chvílemi nepříjemně vlezlé, už ne tolik. The Hobbit není podívanou bez zajímavosti, ale pokud jde o tolkienovskou mytologii v kreslené podobě, dost zaostává i za „nedokončeným“ Pánem prstenů od Ralpha Bakhshiho. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Báječné zpracování mého srdcového příběhu s krásnými písněmi, které určitě neruší toto nádherné dobrodružství. Musím se trochu pousmát, že je věrnější a střízlivější než Peterův výpravný, avšak rozpustilý epos. Trochu škoda, že film postrádá některé dějové scény. Spolu s Pánem prstenů (1978) jde o další neznámé, ale zajímavé dílko z Tolkienovy tvorby. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama