Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Dylan O´Brien se vydává na dlouhou cestu přes Ameriku, kde lidstvo prohrálo ve válce s obřími monstry. A chce najít svou ztracenou přítelkyni. Jenže je to tak trochu neschopný hňup… Love and Monsters zpočátku vypadá jako velice laciná vykrádačka Zombielandu, jejíž tvůrci neměli snad ani jeden vlastní nápad, ale někdy v polovině se to zlomí a tahle dobrodružná romance s hromadou zubatých potvor najde svůj vlastní styl a začne šikovně balancovat mezi humorem, akcí, romantikou i dramatičtějšími momenty. Kouká se na to dobře. Škoda, že vlastní ksicht najde film až tak pozdě. To vykrádání Zombielandu bylo chvílemi až trapné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Postapo pro teenagery. Takhle naivní fantasy už jsem dlouho neviděl, Dylan O'Brien evidentně rád pokračuje v young adult adaptacích, i když by si ho možná fanynky přáli vidět ve vůdčí roli jako v Labyrintu. Ale nakonec mě to vlastně mile překvapilo, trikové scény s monstry nijak nevytrhnou, ale v době akutního nedostatku velkých filmů docela příjemný nášup...7/10 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci vynechali závěrečný motivační proslov doprovázený nadšením a odhodláním ve tvářích posluchačů a kdyby se místy nenechali unést a netočili tolik emoční ždímačkou, přihodil bych klidně i poslední kousek do plné palby. Proč? Protože se tvůrci evidentně nebrali příliš vážně, nesnažili se mě přesvědčit, že jsou Spielberg, a natočili vtipnou akčňárnu u které jsem se mohl bavit, aniž bych musel každou chvíli používat matematické tabulky jako u Teneta. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto dobrodružstvo teda stálo za to i Flynn Carsen by bol z tohto sveta unesený. Je tu všetko, čo od takéhoto prijemného dobrodružstva očakávam. Mame tu nesmelého hrdinu, ale z ktorého sa medzičasom stane Sam a Dean, len nelovíme duchov, ale nádherne pestro farebne monštra. Bolo ich aj ľúto zabíjať. Vážne monštra boli ukážkové, žiadne hnusne digitálne a ani nemali vyzerať nejako vražedne a ani nevyzerali, okrem nejakých výnimiek. Takže máme tu hrdinu i jeho vysnívanú Jane na druhej strane ihriska, i verného štvornohého priateľa, ktorý ma obľúbenú červenú farbu. A okrem tých hmyzích červov sa tu ukážu i tí ľudský, takže je tu všetko, čo tu byt malo. Nadmieru som sa bavil a keď niekedy urobia pokračovanie, ale ten krásny rozprávkový kabát vymenia za ponurý hororový, hádam dám aj 5*, takto zatial len silné 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sám som prekvapený ako ma to bavilo. Dejová linka síce pripomína niektoré hallmarckovské filmy na upršanú sobotu, ale celkový dojem aj napriek tomu nebol vôbec zlý. Taký feel-good film, ktorý dokáže vzbudiť v divákovi príjemný hrejivý pocit a relaxačnú neškodnú zábavu. Ani výprava nebola najhoršia a tie príšerky tiež obstáli. Pritom nič strašidelné, skôr také pre deti. No vedel by som si tento film predstaviť aj v R prípadne NC-17 filmovom prevedení. Keby to vzal do rúk schopný režisér, tak by z toho mohla byť riadna drtička na mäso. Na nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Konec scény s obřím hlemýžděm, kdy Joel (Dylan O'Brien) a MInnow (Ariana Greenblatt) děkují právě tomuto hlěmýždi, byl naprosto improvizován. Režisér Michael Matthews však tuto scénu považuje za svoji nejoblíbenější a rozhodl se ji ve filmu ponechat. (mikki089)
  • I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře. (Sancoo)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama