Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (539)

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

V jako (v)agónie...... Byť sequel 'Let there be Carnage' je o něco snesitelnější něž první díl, problém tkví v tom, že Venom funguje výhradně jako komediální postava, nikoliv jako komplexní charakter - a ne proto, že by byl zábavnej, ale proto, že je xmíchu. Ve formě sitcomu by chemie mezi Eddiem a jeho nenažraným alter-egem fungovala na výbornou. Toho se však v sterilním a korporátně/marketingově účelovým blockbusteru rozhodně nedočkáte..... zlatej Bully Maguire. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po úvodu do kin jsem se divil, co se stalo tak špatně, že předchozí Venom byla jedna z nejlepších sólovek marvelu a dvojka má jen 50%. Odpověď je jednoduchá - Andy Serkis, aneb důkaz, že úplně jiný režisér udělá ze stejného filmu film úplně jiný a zde je špatně úplně vše. Promluvy Venoma jsou otravné cringe bláboly, které rozesmějou tak 10leté děti, akce je málo, není úderná, děj se od začátku po konec prakticky nehne, postava záporáka i Carnage je brutálně nevyužitá, chybí ji větší chakterové vykreslení (zde se mohli tvůrci doslova vyřádit s lorem monstra i minulostí vraha…) a finále za moc nestojí. Jednoduše koukatelná záležitost bohužel jedoucí celou dobu jen na půl plynu a ze které tryská, že byla udělaná vyloženě jen pro prachy a na efekt. Zklamání, ostatně jako poslední dobou skoro vše. Snad alespoň Duna překvapí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Symbiotický Tom Hardy. A už podruhé. Eddie Brock stále žije v symbióze s Venomem, který mu způsobuje trable. Ale to je nic proti tomu, když se na scéně zjeví obávaný sériový vrah Cletus Kasady, který se po kontaktu s krevním vzorkem našeho hrdiny změnil na zlouna s velkým Z - Carnage. Obměněný tvůrčí tým dostal relativně skromných devadesát minut, aby to comicsově rozvířil a rozparádil. Po průměrné jedničce, kterou si už nikdy znova nepustím, střídá opotřebovaného a vytíženého Rubena Fleischera režijní oponent a tvůrčí univerzál Andy Serkis. A není pochyb, jakým způsobem chce dvojku vést. Osekaný scenáristický tým z jedničky hájí už jen Kelly Marcel, která cosi naškrábala, předala dál a naprosto jednoduchou klaviaturu obstaral režisér. Takže zpočátku uvidíme porci eskapád v podobě symbiotického soužití v jednom těle, následně už se přesuneme k zloduchovi s tváří Woodyho Harrelsona a jeho asistence Naomie Harris, zkontrolujeme hladkost účesu Michelle Williams, abychom velmi rychle přešli do finální části filmu. Akce i humor má své jisté zastoupení, kdo čekal něco mega objevného a novátorského stran děje, se bude muset poohlédnout po filosoficky koncipovaných comicsech, jestli tedy vůbec něco takového ve filmovém vesmíru existuje. Tom Hardy je spolehlivý průvodce nepřehnanou stopáží a je úplně putna, zda byl zachován duch či jiná poselství předlohy, protože tištěná comicsová podoba může diváctvu v našich končinách, zhusta comicsovými sešity nepolíbenému, posloužit leda tak k vytření zadnice po vykonání velké hnědé potřeby. Mě to spolehlivě zabavilo a víc neřeším. 8/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je pravda že tenhle film, jde na ruku divákovi a vše se relativně rychle vyřeší a film tak nestačí nudit. Na jednu stranu je to fajn, na druhou stranu sem se cítil trochu ošizeně, o nějaký inteligentnější průběh děje a propracovanější postavy. Nicméně co se mi dost líbí, je vztah mezi Venomem a Eddiem, kdy Venom s Eddiem jedná jako Bugs Bunny s Elmerem Fuddem. Za pochvalu rovněž stojí Woody Harrelson a jeho symbiont, neberou si servítky a Masakr mi ke konci, spíš připomínal nějakou zrůdu z Dead Space, než komiksového záporáka. Ke konci je i relativně slušná akční bitka, která má něco do sebe, neni to sice nic světového, ale je rozhodně lepší než ta z jedničky. A já vím, že bych tenhle film měl nenávidět, protože elitní komiksový odbroníci, tak v diskuzi rozhodli, ale mně se do toho moc nechce. Je to průměrnější film, který by se dal srovnat, třeba s prvním Capitanem a nebo s prvním Thorem. Na jedno zhlédnutí to určitě ujde, jen od toho divák nesmí mít přehnané nároky. Takže když elitní komiksový odborníci, v diskuzích rozhodují o tom že filmy od Sony a Warner Bros, budou automaticky dostávat špatné hodnocení a recenze, tak si ty čtyři hvězdičky, možná tenhle film i zaslouží. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak může film s tolika brutálními vraždami působit tak dětinsky. Tak za prvé ty vraždy – to už vážně není žádná legrace. Masakruje se to tam hlava nehlava, vinnej nevinnej, chybí tomu nadhled a většinou to vypadá děsně na vážno - a z takového materiálu fakt těžko dělat zábavu. Za druhé ta dětinskost – neúspěšný novinář i jeho parazit se začnou hádat jak děcka na pískovišti, a když k nim ještě přibude odsouzený sériový vrah se stejnou mentální vyspělostí, jen jsem čekala, kdy vytáhnou lopatičky s kyblíčkama a začnou to po sobě vztekle mrskat. Příběh slabota a dojem nijaký. Zbytečná ztráta času. SHRNUTÍ: I paraziti asi mají dobu spotřeby a tahle vypršela. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Když Eddie (Tom Hardy) vejde do obchodu paní Chenové (Peggy Lu), narovná ve stojanu časopis, na jehož obálce je duchovní otec komiksových hrdinů Marvelu Stan Lee. (NiWi)
  • Natáčanie sa skončilo vo februári 2020, len niekoľko týždňov pred pandémiou Covid-19, ktorá zavrela celosvetový filmový priemysel. Z dôvodu pandemických obmedzení bola väčšina filmu strihaná na diaľku, pričom väčšina postprodukčných prác bola vykonaná v tomto období. (Dajman)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama