Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde krásně cítit rok vzniku. A to jak v tom dobrém tak občas horším. Atmosféra je fajn. Jistě klidně by to sneslo i "přitemnit" , ale celkově vám z ní není do zpěvu. Jak člověk prochází dějem, zamyslí se, jaké by to bylo, kdyby byl tak blízko vysvobození z muk a přeci tak daleko. Ono ne že by se to občas nestávalo. Snímek je klasickou cestou za pomstou a je fajn, že si člověk odpočine o překombinovanosti děje, jak to dneska bývá. Zde skutečně zvrat nestřídá zvrat a to mě baví. Snímek taky nekončí klasickým happy endem čehož si u podobně laděných filmů vážím. Z dnešního pohledu jiná komiksovka za 70 procent. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po sérii Raimiho horrorových fajnšmekroviek bola len otázka času, kedy mu bude ponúknuté dielo takéhoto formátu. Je jasné, že svoje tvorčie schopnosti naplno rozvinul až keď sa mu do rúk dostal 'Spiderman', no mám taký pocit, že tu si ešte šiel vlastnou cestou zobrazenia superhrdinu. Spidey mal už predsa len hutnejšiu predlohu. Atmosféra ponurá, takmer akú má podobne mne obľúbený 'Spawn', čo ma sklamalo je pomer akcie. Darkmanova postava mala na viac. 75%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I'm everyone - and no one. Everywhere - nowhere. Call me... Darkman.“ Liam Neeson se nám mění. Z mladého vědce se stal krásný sen plastických chirurgů a druhý největší světový odběratel obvazových materiálů po Mumifikačním centru v Káhiře. A když ho rozzlobíte, je z něj Darth Maul šmrncnutý Freddy Kruegerem.. Raimiho rukopis je čitelný, ať už pohledem zpět (Evil Dead), či do budoucna (Spiderman) a za pomoci Elfmana ukazuje i se skromnými prostředky svou (nikoliv však nejvyšší) třídu komiksového vypravěče, leč nějaká zábava postupně přichází cvakátkem na doutníky pana Duranta o všechny prsty a nezachrání to ani závěrečný Božský Bruce mizející v davu. Jinak Darkman vymyslel i úžasný recept na paradentózu, protože jak vám můžou ustoupit dásně, když žádné nemáte.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi týtmo opusom a jeho neskoršími Spider-Manmi dokumentuje 10 ročný technický i inteligenčný vývoj filmových komiksoviek. Dynamičnosť deja, existenciálne utrpenie hlavnej postavy, jej láska k Žene, definícia zloduchov, množstvo skvelých režijných nápadov - to všetko ostalo, zmenilo sa "iba" zdokonalenie (zdigitalizovanie) technického prevedenia, väčší dôraz na logiku a náväznosť pri písaní scenára, a povýšenie čistej zábavy na zábavu s reálne dramatickým rozmerom. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Rukopis Sama Raimiho je patrný, ať už se jedná o kamerové hrátky a různé prolínačky či (ne)očekávatelné lekačky. Danny Elfman řádí jako o život a Liam Neeson (ačkoliv z něho po většinu filmu moc nevidíme), je vynikající a jako mstící se hlavní hrdina nemá chybu. Místy je to pěkně temné, občas nechtěně zábavné, najednou zase drsné - prostě typicky Raimiovské. Já jsem se u Darkmana náramně bavil. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Zbrane, ktoré používali gangstri boli samopal G3, pištoľ Desert Eagle, guľomet FN minimi a upravený granátomet MM1. (N0X.)
  • Jelikož si Sam Raimi nedokázal zajistit práva na zfilmování komiksů „The Shadow“ či „Batman“, napsal nakonec svůj vlastní komiksový scénář Darkman, ve kterém vzdal hold hororům studia Universal Pictures ze 30. let. (Aelita)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama