Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Smrt v oblacích (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Death in the Clouds (více)

Obsahy(1)

Hercule Poirot si vyjel do Paříže. Příjemné dny odpočinku tráví na výstavách, prohlíží si památky, navštíví i tenisový turnaj. Všechno hezké ale jednou skončí a velký detektiv se vrací do Londýna. Meteorologická předpověď zaručuje klidný let, Poirotovi je však stejně nevolno - nemůže se totiž zbavit strachu z cestování letadlem. Jedna dáma na palubě je na tom ovšem ještě mnohem hůř než on: stevard krátce před přistáním zjistí, že je mrtvá, a malá bodná ranka na krku svědčí o tom, že nešlo o přirozenou smrt. Podezřelí jsou všichni pasažéři i členové posádky. Geniální Belgičan postupně objevuje překvapivé vztahy mezi některými zúčastněnými a obětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zfilmované případy Hercula Poirota považuji za vrchol tvorby detektivního žánru. Samozřejmě je to díky nekonečné genialitě Agathy Christie, ale také i jedinečným a nenapodobitelným výkonem Davida Sucheta, který je ve své životní roli perfektní. Vražda v oblacích patří mezi klasiku a je to jeden z nejlepších příběhů vůbec. 100% ()

JuveIt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl, bohužel bez Hastingse, ale za to s parádním Jappem, který se snaží soupeřit s francouzským inspektorem o to, kdo je lepší - v duchu historické nevraživosti mezi Británií a Francií. David Suchet je opět perfektní. Zápletka opět brilantní. A zavražděná lichvářka byla pěkně děsivá. Kde ty báby berou? :-D ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že u každého dílu píšu, že je to nejúžasnější věc na světě, ale ono to tak prostě je. Smrt v oblacích je další vynikající díl, s více krásnými lokacemi, dalším parádně zamotaným případem (začínajícím vraždou Poirotovi přímo pod nosem!) a dalším překvapivým vyústěním. Jedna z částí třetí série končí tím, že se muž ptá svojí milenky-vražedkyně: "To kvůli mně?" a ona si odfrkne: "Prosím tě..." Tady odhalení končí ještě cyničtěji a já mám tuhle polohu Agathy Christie hrozně rád. I když se to pak Poirot pokusí pro jednu postavu vylepšit vypíchnutím jiného faktu, dodá tomu ještě mnohem tragičtější vyústění. Chyběl mi kapitán Hastings, ale vrchní inspektor Japp ze Scottland Yardu je tu konečně za schopného policistu a ještě k tomu v mnohem sympatičtější poloze než obvykle. Takže jo – je to nejúzasnější věc na světě. Vlezte mi na hrb. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Herculem Poirotem jsem se seznámila právě prostřednictvím tohoto filmu. Bylo mi deset a bylo to ve viktoriánské vile kdesi na anglickém venkově. Pamatuju si, že v krbu hořel oheň a já do té doby ještě nikdy neviděla filmovou mrtvolu (Vinnetou se nepočítá!). A trauma bylo na světě. Od té doby jsem se naučila lépe anglicky (a v Česku se rozmohl dabing), takže dnes už vím, že všechno dobře dopadlo, ale odpor k anglické venkovské architektuře mám stejně silný, jako jistý Belgičan k létání. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Letadlo zobrazené ve filmu je Douglas C-47B Dakota 4. V románu je ovšem typ letadla Handley Page HP42. (Jan.Kanak)
  • Když Poirot prohlíží mrtvolu a na krku objeví stopu po otrávené šipce, je vidět, jak pod vpichem tepe tepna. Oběť tedy nemohla být mrtvá. (pjotri)
  • V čase přibližně 13:30 vidíme na tabuli v Roland Garros „finále muži F. J. Perry a G. von Cramm“. Jedná se tedy o ročník 1935. Ale v tomto roce se letadla Douglas DC-3 ještě nevyráběla. Výroba započala až v roce 1936. Vražda se proto nemohla stát v letadle DC-3. (pjotri)

Reklama

Reklama