Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná detektivka, ode mne je to tentokrát bez výhrad, zasílání dopisů s podpisem ABC, vyšetřování vražd podle abecedy, no napnutá jsem byla jak kšandy a netušila, odkud vítr fouká... Herecký ansámbl úžasný, můj oblíbený trojlístek Poirot, Hastings a Japp se opět blýsknul a pochvalu určitě zaslouží i Donald Sumpter, zahrál podezřelého prodavače punčoch skvěle..  P.S. Scéna s krokodýlem úchvatná.. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jedné a jediné věci se s anglickou královnou shodneme: obě milujeme Davida Sucheta v roli Hercula Poirota. A zatímco ona mu dala řád, já ho můžu jen ze vzdáleného středu Evropy nekriticky zbožňovat a psát na jeho adresu oslavné komentáře. Viděla jsem většinu jeho krátkých i celovečerních dobrodružství, a Vraždy podle abecedy řadím v žebříčku The best of the best of Belgian detectives na přední pozici. Zatímco ostatní příběhy jsou víceméně odpočinkovou zábavou, tento má mnohem blíž k psychologickému thrilleru. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší Poirot ! Děj má spád, ponurou atmosféru, šílence ... člověk by až řekl, že to není krimínálka, ale spíš thriller. Velmi dobře provedené a zápletka je opravdu vynikající. Když už jsem myslel, že je po všem, začali se objevovat nové skutečnosti. Ne že by to u Poirota nebylo zvykem, ale tady to má celé takový zvláštní nádech. Velmi dobrý film. 94 % ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další, výborně zpracovaný Poirot. Vraždy podle abecedy rozhodně patří k jednomu z nejrafinovanějších poirotovských opusů Agathy Christie a tomu odpovídá i jeho převod do filmové podoby. Kromě tradičních kladů, jakými je opět naprosto bezchybný herecký výkon Davida Sucheta, Hugha Frasera či Philipa Jacksona (pět na ně ódy jest nošením sov do Athén), skvělé režie, přesně zachycených reálií, výtečné kamery, skvělých vtípků (zvláště ten s umýváním talířků je geniální, i když krokodýl co je ve skutečnosti kajman a trochu zapáchá rozhodně také není špatný ;o), je nutné ocenit především herectví Donalda Sumptera. Ten je jako A. B. Cust naprosto famózní a herecky Vraždám podle abecedy suverénně kraluje. Custův rozhovor s Poirotem ve věznici by se nepochybně neztratil ani na velkém plátně... Celkový dojem: 90% Zajímavé komentáře: woody, genetique, gjjm ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po detektivní stránce vynikající záležitost - skvělá neotřelá zápletka, která se nikdy neomrzí a je dívatelná i podesáté. Charaktery postav jsou srozumitelné - není jich ani málo ani hodně a všem vévodí Alexandr Bonaparte Cust... No a ta závěrečná scéna s krokodýlem... škoda mluvit, jen se příjemně usmívat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno