Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E04. Zajimavy dil odehravajici se nejaky ten rok pred 2. svet. valkou, riznuty spionazi a tajnymi informacemi cennymi pro Hitlera. Riznuty je pouzito zamerne, protoze je nalezen probodeny muz, kolem ktereho jsou rozestaveny ctvery hodiny. Vsechno v jednom nenapadnem, tichem dome, kdesi v Doveru. Porucik namornictva z MI6 (zdravim Bonda! ;) ma pocit, ze vrazda nejak souvisi s nedavno ukradenymi dokumenty, pri cemz zemrela jeho mila. Pripadu se ujima Poirot i pres remcani mistniho inspektora. Libila se mi ta replika, ze "ta vrazda je kazdou minutou zamotanejsi....coz znamena jedine, ze reseni musi byt velmi jednoduche" :) To bylo hezky trefne. A i kdyz to uplne snadne nebude, jde o to, ze opet nemusi byt vse tak, jak se na prvni pohled zda :) Z hercu je tu vyrazny T. Burke jako porucik Race. Ma hranatou hlavu a trochu vadny ret, jakoby operovany po nejakem rozstepu :) Ale je fajn mit mezi "beznymI" herci nekoho zvlastniho, aspon se mi pri nazvu tohoto dilu vzdy vybavi. Neni to uplny seladon, a tak se do romanticke linky, ktera tu take je, docela hodi. Lokace s radovymi domky, ale i sloupovi, kde se stane dalsi vrazda, uz tvurci pouzili drive, at uz v Poirotovi nebo Marplove. Aspon ze ty krasne doverske utesy tu jeste tolik nebyly (jen v jednom dile z letadla, tusim:) ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze skvělých detektivních příběhů s Herculem Poirotem v hlavní roli a další důkaz, že David Suchet se pro roli tohoto detektiva snad narodil. Samozřejmě nezpochybňuji, že umí zazářit i v jiné roli, ale vždycky když ho uvidím, budu si představovat Poirota, to už je bohužel tak... Ale zpátky k filmu. Jednoduše řečeno byl skvělý a jak si tak právě teď uvědomuji, i třeba poslední film "Slečna Marplová: Plavý kůň" (který dávala ČT1 před týdnem a které ode mě dostal taky pět hvězdiček)), byl proti Hodinám úplně jiná liga (čti: horší). Možná to bude i dobovým zasazením, třicátá léta zkrátka mají své kouzlo. Mimochodem, všimli jste si toho očividného rozdílu mezi "klasickým kriminalistou" a Poirotem? Kriminalista se ptá, Poirot řeší případ... Abych to nějak zakončil - opravdu brilantní film s velice zapeklitým a překvapujícím rozuzlením. Už se nemůžu dočkat příštího (tentokrát) úterý! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A jak se jmenujete Vy ??" - "Hercule Poirot !!" - "To není jméno, ale pazvuk !!" ;) Přiznám se, že Agatha Christie mě nikdy příliš neoslovovala, ale Herculu Poirotovi jsem na chuť nakonec přišel, především zásluhou úžasného Davida Sucheta, který pro mě na rozdíl od většiny velebící Alberta Finneyho z Lumetovy Vraždy v Orient expresu navždy zůstane tím jediným důstojným představitelem belgického detektivního génia !! Velmi netypické Hodiny se svým předválečně konspiračním nádechem a vlastně dvěma linkami vražd patří k nejlepším epizodám této parádní britské série a zároveň i paradoxně výjimkou potvrzující skutečnost, že zejména ty starší díly disponovaly atmosférou, která se postupně začala s léty i přibývajícími sezónami vytrácet !! ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodiny. Kolik jich ještě máme, kolik nám jich ještě zbývá? Kdo je spočítá? A jaké budou? V ulici s nanicovatými sousedy? Se škraboškou na jevišti divadélka předstírání? V truhle plné peněz? Čí jsou to peníze? A záleží na nich, když nevíme, kolik hodin nám tu ještě zbývá? A kolik hodin nám ukradli? A byly vůbec naše? A bude válka? A přežije Anglie? Těžko říct, těžko přetěžko. --- "And how do you call yourself? Hercule Poirot. That's not a name! That's a noise!" Aren't we all? Aren't we? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)
  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)

Reklama

Reklama