Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

mcamino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku mě tento díl prostě nebavil, což se mi u Poirota stalo poprvé, nicméně postupem času se to trochu zlepšilo a závěr jako takový to celé zachránil. Mám rád moderní filmy, ale pokud jde o Poirota, vyžaduji klasiku, a o té se tady nedá mluvit. Takže pro mě je to průměr, 3*, z toho jedna za závěr a druhá za to že je to Hercule Poirot. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E02. Poirot je mrtvy. Velmi neotrely zacatek. A na jeho pohreb se sjizdi cela puvodni serialova "parta". Dej se pak vrati zpet a my zjistujeme okolnosti pripadu. Ten ma zda se politicke, ba mozna globalni pozadi. Vse se toci okolo Spolku miru a tajemne organizace Velka ctyrka, ktera zrejme taha za nitky smerujici k druhe svetove valce. Senzacechtivy novinar Tysoe citi solokapra a diky tajemnemu informatorovi se snazi zjistit vic. Poirot se ale dostane bliz nez bylo vhodne a je nutne ho odstranit. Tot v kostce zacatek teto epizody, ktera ma nadech Orientu a mystiky, nebot zakladatel Spoku miru je Cinan. Dej je zapeklity a pointu asi neuhadnete (i kdyz jsem cekal opravdu nejakou solidni konspiraci, vse muze byt zase uplne jinak). Skoda jen, ze stari kolegove vcetne Hastingse a Lemmonove se tu jen mihnou - vetsi roli tu ma inspektor Japp, bohudik za nej, velmi dlouho v serii nebyl. Take pohreb i smutek mohl byt vic dramatictejsi, pusobi to trochu plytce. A opet mi zde vadi dodatecne digitalni triky - uvod u Hastingse na farme smrdi zelenym pozadim a vybuch bomby pusobi take dost umele. Ale jinak je to klasicka Agatha, kdy podezrelych je nekolik a mrtvol taky :-) [pozn. k pochopeni deje: je zde zminovan Bulldog Drummond - je to fiktivni brit. literarni dobrodruh, jehoz pribehy byly oblibene v 20. a 30. letech; jakysi "predchudce" Bonda] ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná nejslabší z celé série o Poirotovi. Né tohle se vážně nepovedlo. Celá velká čtyřka byla o ničem. Ty scény okolo Poirotovo smrti byli krásně temné a tesklivé, ovšem celý zbytek, jak protivník, jeho pohnutky a vůbec všechno, to byla skutečná tragédie. A ten úprk před výbuchem ? To jsem vyprskl smíchy, opravdu komické, tragikomické. 42 % ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejovo patetické a divadelne prehnané zdôraznenie známej pravdy: "Za všetkým hľadaj ženu.". Na staré kolená belgický komótne sa pohybujúci guľko - bombuľko zvláda aj akčné vysporiadanie sa s nastraženou výbušninou. Nechýba pri tom záber: "Svoju palicu odhadzujem v diaľ". Tvorcovia seriálu ku koncu stratili súdnosť. Dve hviezdy len zo zdvorilosti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vždycky to má výbornou kameru a parádní hudbu, ale příběh byl slabší. Předloha je asi nejslabší Poirotův příběh, film se mi líbil o něco víc, i když to nebylo úplně dokonalé. Čas je neúprosný a originální hlas Davida Sucheta nezapomenutelný. Návrat Hastingse, Jappa a slečny Lemonové mě nesmírně potěšil, jen slečna Lemonová tam mohla být déle, Hastingse si užiju v Oponě, alespoň Japp tam byl pořád. Natočeno je to skvěle, scénář je fajn, ale i rozluštění je slabší. A ze scény, jak Poirot prchá před bombou mám humorný životní zážitek... Suchet je fakt excelentní a oproti svým starým společníkům zestárl jen o pár dní. Jsem rád že Poirotova kvalita neklesá a ITV natočila další vynikající epizodu. 85%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama