Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

mcamino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku mě tento díl prostě nebavil, což se mi u Poirota stalo poprvé, nicméně postupem času se to trochu zlepšilo a závěr jako takový to celé zachránil. Mám rád moderní filmy, ale pokud jde o Poirota, vyžaduji klasiku, a o té se tady nedá mluvit. Takže pro mě je to průměr, 3*, z toho jedna za závěr a druhá za to že je to Hercule Poirot. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zajímavé, nápadité, neotřelé. Má to všechny grády předchozích dílů + něco do sebe, co přinesla moderní éra digitalizace. Navíc se zde objevili staří známí, byť sehráli jen nepatrnou vedlejší roli. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že scénář byl trochu odfláknut. Případ mi připadal takový nedotažený. Nevím, zda je to chyba spisovatelky samotné, nebo scénáristy, avšak tak či tak, vliv to na výsledném hodnocení má. 4/5 ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tomto díle Poirot působí méně "starosvětsky", což trošku postrádám. Vytrácí se trošku anglická atmosféra, i děj samotný se stává "akčnější", rychlejší, modernější. Scéna s úprkem z místa výbuchu působila stalonovským dojmem. Mám pocit, že to ale není to, co by diváky k tomuto seriálu lákalo. Poirot má lákat svým intelektem, svojí neotřelostí, sympatickou ješitností a naprosto dokonalou "skromností". Snaha takto vyvážit stárnutí představitelů nebyla podle mne šťastná. Ano, stárnou představitelé a je to na nich vidět, stejně jako je vidět na nás, divácích :-) ()

Janega 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A takto to dopadne, keď si filmári prispôsobia resp. dokaličia dej knihy. Ako záver knižnej predlohy je na Poirotove prípady nezvyčajne akčný, no spraviť zo špionážneho príbehu takéto divadlo je fakt sklamanie a pre fanúšikov Poirota to je až na infarkt. Celý film som sa čudoval, čo sa tam deje, čo to tam trepú, lebo to vôbec nezodpovedalo knihe. Sfilmované prípady HP sa mi vždy páčili, kvôli držaniu sa predlohy, no toto fakt posrali. A je to aj vidieť, že takúto hlúposť ani nemohla napísať Agatha Christie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda za vraždou, tajemná zlodušská organizace a nostalgické setkání starých známých, z nichž nejvíce si (samozřejmě kromě Poirota) užijeme inspekt... totiž zástupce komisače Jappa. Příběh patří k těm o něco slabším (když jsem onehdy četl předlohu, zdála se mi spíše než pro Hercula Poirota vhodná pro Sherlocka Holmese) a místy mi trvalo než jsem se zorientoval v tom, o kom se právě mluví a kdo je vlastně kdo, nicméně méně než čtyři hvězdičky dát nemůžu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama