Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Foxteror“ Bob je vedle bývalého agenta z CI5 nejsympatičtější podezřelý ze všech filmových dobrodružství belgického šerloka. A že jsem už viděla hodně detektivek, dobrých i špatných, starých i nových, se „zelenou duší, unikající se do éteru“, jsem se opravdu nikde jinde nesetkala. :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scény se dvěma bláznivými sestrami jsem si užívala. Dokonce dokázaly na malý moment Pouirota dostat a on jim to pak galantně vrátil. Mám ráda, když se těchto příbězích objebvuje něco mystického nebo něco, co si pohrává s duchařinou. Hned to dává příběhu jiný rozměr, ale zároveň to rozptyluje divákovu pozornost, nebo mojí alespoň ano. Myslela jsem si, že jsem se musela přeslechnout, když Poirot o Bobovi mluvil jako o plemenu Foxteror. Ale nebylo tomu tak. On to tak opravdu vyslovoval. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E04 - Sympatický díl s foxterorem, který pomáhá Poirotovi, i když mluvit neumí. Ale kukuč měl srandovní. Jeden chlapík se snaží o překonání rychlostního rekordu v lodi na jezeře, následuje nehoda jeho tety na schodech, pak i smrt, ke které se připletou jak manželé brzy se stěhující do Řecka, tak sestry duchařky a další vypočítaví příbuzní a známí. Už jen kdyby byl samotný díl o Poirotovi starajícím se o pejska, tak už jen to by stálo určitě za 4*. Tady to máme zasazeno ještě do zločinu, jehož řešení nakonec bylo jednoduché, i když jsem tápala od začátku do konce. Pěkný, nepřekombinovaný díl. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říci o detektivce, kde vrah se přizná, ledva se naň uhodí? Kde vše je založeno na jediném postřehu, který navíc nic nedokazuje? V závěrečném "kolečku" lze bez problémů obvinit jinou osobu a logice by to vůbec neublížilo. Vrahem mohl být skutečně kdokoli, důkazy se nekonaly a zbyly pouze otázky, které jsou možná v knize zodpovězeny, ale tipoval bych, že scenárista ji nečetl. Za vtip a obrazovou originalitu tohoto dílu dva body, ale jen proto, že je srovnatelný s jinými ranými díly. Jinak ale kazí průměr skvělé 6. sérii. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Seriály zpravidla nesleduji, ale občas se rád podívám na nějaký uzavřený příběh. A případy H. Poirota jsou tím pravým, při čem si člověk odpočine. Včera mi opět nešly některé kanály, a tak jsem na Poirota zabrousil náhodou a příběh mě mile pobavil, přestože úloha foxteriéra vlastně spočívala jen ve dvou počinech - chytání míčku a dívání do zrcadla. Jinak to ale byla klasika se spoustou podezřelých, ale vlastně i překvapivých obětí, a se závěrečným analyticko-syntetickým posezením všech podezřelých, přičemž Poirot jasně vysvětlí, jak a kdo vraždil. Tentokrát je překvapení obrovské, ale tak to u Christieové bývá. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Portrét generála Johna Lavertona Arundella obsahuje také díl Záhada španělské truhly (1991) ve dvou scénách v rámci vojenského klubu. (ČSFD)
  • Během rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)
  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)

Reklama

Reklama