Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S06E02. Takovy "studentsky" dil, ktery se z velke casti odehrava na koleji. V tomto podani to neni velka budova jako u nas, ale spis takova soukroma ubytovna, kde je studentu jen nekolik. Sice jsou na bezne studenty prece jen vizuelne starsi a pusobi spis jako postgradualove, ale budiz, nebudu hnidopich :) Kazdopadne tento setup dava zajimave moznosti, kdy kazdy student predstavuje odlisny obor a cili jine prostredi ci znalosti. Psycholog, politolozka, chemicka, medik, moda a navrharstvi, literatura. Je to pestre a do toho jeste zasahuje pasovani diamantu a polit. situace s jednim nemocnym poslancem. Navic je "pani Columbova-Jappova" (kterou tak nazyvam, protoze nebyla v zadnem dile jeste videt) docasne mimo domov a v domacich pracech nemotorny Japp bere zavdek Poirotovou nabidkou na docasny azyl, coz zpusobi roztomile problemy. A vlastne jsem zapomnel na tu uzasnou mysku, ktera "proleza" celym dilem :) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dnes na ČT1(že to dávají jsem zjistil jenom díky tomuhle webu takže velmi děkuji). Hercule Poirota jsem neviděl už dlouho a proto jsem se těšil. Bylo to výborné, opět nádherná hudba, temná atmosféra a postupné rozkrývání případu pašování na studentské koleji a událostí s ním spojené. Dále náhled do Poirotova soukromého života nebo jeho rozpory, co se týče názoru na dobré jídlo bylo úsměvné a já se cítil jako u starých známých(knížky od Agathy Christie miluju a nejvíc ty o Poirotovi). Ke konci mě dostaly obrazy z pohledu myšky. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíly mezi Brity a Belgičany jsou opravdu velmi značné. Scény s kulturními střety mezi Jappem a Poirotem celý příběh hodně odlehčovaly, ale také bohužel strhávaly všechnu pozornost na sebe a odváděly ji od závažného zločinu. Jejich drobné šarvátky se začínají krásně stupňovat. Já si ani nepomatuju, jestli jsem někdy viděla paní Jappovou. Není ona náhodou něco podobného jako paní Colombová? U tohoto příběhu mě obzvlášť zajímalo, jak se to celé rozplete. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ubytovně potrhlé Řekyně v ulici Hickory se začaly ztrácet čepice. Dvě pletené a jedna plátěná se štítkem... Tak ne, to bylo tenkrát myslím v nějaké škole ve Vyškově, ale i zde se ztrácejí věci a nemá v tom prsty Alzheimer, ale partička študáků. Nebo ne? Bavil mě způsob, jak se do ubytovny Poirot jakoby nenápadně vetřel, pod záminkou přednášky o kriminalitě (říká tam, v nechtěné parodii na nadporučíka Mazurka, že prevence, soudruzi, prevence je to nejdůležitějši). Myslel jsem, že bude celým příběhem provázet jako přednáškou a názorně vše demonstrovat v praxi. Ale on si to jako obvykle nechal až nakonec, kdy ze svého rozpáraného batohu nevytáhl Boba ani Pavla Bobka, nýbrž pachatele. Bravo, monsieur Poirot! Bravo! P.S. V tomto příběhu se přes veškerou snahu inspektor Japp nedozví, k čemu slouží bidet, a krutý Poirot a paní Citronová jej sadisticky trápí hladem. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku pomalé a nezáživné, ale časem se děj velmi rychle rozjede a příběh dostane spád. Mezi Poirotem a vrchním inspektorem Jappem to pořádně jiskří (v dobrém slova smyslu) a jejich humorné narážky jsou kořením při vyšetřování krádeží a vražd na studentské koleji v ulici Hickory. Po dlouhé době se navíc setkáme také se slečnou Lemonovou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom (David Suchet) nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama