Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ubytovně potrhlé Řekyně v ulici Hickory se začaly ztrácet čepice. Dvě pletené a jedna plátěná se štítkem... Tak ne, to bylo tenkrát myslím v nějaké škole ve Vyškově, ale i zde se ztrácejí věci a nemá v tom prsty Alzheimer, ale partička študáků. Nebo ne? Bavil mě způsob, jak se do ubytovny Poirot jakoby nenápadně vetřel, pod záminkou přednášky o kriminalitě (říká tam, v nechtěné parodii na nadporučíka Mazurka, že prevence, soudruzi, prevence je to nejdůležitějši). Myslel jsem, že bude celým příběhem provázet jako přednáškou a názorně vše demonstrovat v praxi. Ale on si to jako obvykle nechal až nakonec, kdy ze svého rozpáraného batohu nevytáhl Boba ani Pavla Bobka, nýbrž pachatele. Bravo, monsieur Poirot! Bravo! P.S. V tomto příběhu se přes veškerou snahu inspektor Japp nedozví, k čemu slouží bidet, a krutý Poirot a paní Citronová jej sadisticky trápí hladem. ()

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najbohatší policajt zo seriálu "Life" Damian Lewis a najbohatší detektív sveta Poirot sa stretli v jednej epizóde? Nemožné! Ahaaaa, to preto, lebo Damian vtedy ešte nebol bohatým, veď to je ešte len rok 1995... :-) Len žartujem. :-) Vedeli ste, že žartujem, však? ;-) hehe. Každopádne výborná epizóda, nie som síce fanúšikom realistického osvetlenia, ale v tomto prípade sa to akoby hodilo, čiže vizuálne dobré, príbeh zaujímavý, klasické anglické herečky s mejkapom a vlasmi z tridsiatych rokov, klasické anglické tváričky, a najmä je v tejto epizóde veľa vidieť slečnu Lemonovú, moju lásku ;-), s tými jej usmiatymi očkami, hoci má tu 48 rokov, zamiloval by som si ju aj v sedemnástich. Ale to je láska, to srdcu nevysvetlíte. :-) Viete o tom, že hrala na basovej gitare v nejakej dievčenskej hippie-psycho kapele keď mala 18-23 rokov? :-) Nájdite si na youtube. Volali sa "The She Trinity". Potom študovala na hereckej akadémii, a odvtedy je herečkou, nie veľmi obsadzovanou. Ale poďme na krátko ku tomuto dielu. Metódami eliminácie a sledovaním tvárí vylúštiteľná záležitosť, vcelku nie nepríjemne kombinačná, zato stále dosť zmotaná, aby sa malo o čom premýšľať, ak je človek zvedavý, a pomedzi to dosť dobrých vtípkov na adresu Jappa a Poirota, na tie ich nekonečné ťahanice s jedlom, belgickými či anglickými zvykmi, no a v tejto časti je rekord na skomolenie Poirotovho mena: myslím 4x: Puerot, Poer, Porov (Porrow), Herkul, Poerit, atď. :-)Stará pijáčka to nevedela vyslovovať, to tá škótska whisky. :-) ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E02 - Několik dějových linek, spousta zločinů různých druhů, podvůdky, intrikaření, navázání i na minulost, bylo tady toho možná až příliš. Závěrečné odhalování jsem si musela pustit ještě jednou, protože mi některé věci neseděly. Celým dílem nás prováděla malá myška, pořád jsem čekala, jestli to k něčemu bude a nakonec opravdu trošku ano. Nejlepším ale na tomto dílu je vtipkování. Japp je na nějakou dobu bez manželky, Poirota se mu ho zželí a vezme ho k sobě. Tam se Japp seznamuje s kuchyní Poirota či slečny Lemonové a problémy v koupelně byly luxusní :) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná detektivka. Četl jsem i předlohu a televizní zpracování se jí docela dobře drží (byť např. nutnost krádež žárovek není ve zfilmované podobě úplně podložená). Vzhledem k povaze odhalení nelze si tentokrát stěžovat ani na poirotovské usvědčení bez důkazů. Nahlédneme do studentského bydlení (koleje) a kdo byl někdy na ostrovech v roli studenta, tak trochu zjihne. Díl nemá námětem v poirotovské sérii obdoby, vyvaruje se i nešvarů v podobě převleků a nečekaných dědiců. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Navození atmosféry je optimální. Poirot v závěru šachuje s fotkou, ale podobně jako on jsem také při klíčovém telefonátu poznal, kdo je pachatel. Čekal jsem, která z ženských zareaguje na tu myší svědkyni. Ale závěrečné myší proklouznutí hodinami, ve chvíli, kdy pachateli odbíjí poslední minuta,to mi přišlo až příliš umělecky přetažené. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama