Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Podivná loupež (S01E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Incredible Theft (více)
TV spot

Obsahy(1)

Je nebezpečné scházet se v zoo s anonymními ženami. Průmyslník lord Mayfield připravuje ve spolupráci s britským ministerstvem obrany výrobu nového stíhacího letounu vynikajících parametrů. Aby mohl ve vývoji pokračovat, potřebuje vyšší finanční účast vlády, ta mu však po skandálu s údajným prodejem houfnic Japonsku nedůvěřuje. Rozhodne se tedy pozvat do svého sídla na víkend paní Vanderlynovou, v minulosti podezřelou ze spolupráce s nacistickým Německem, a použít přísně tajné plány prototypu letounu jako návnadu k jejímu dopadení. Na Poirota se obrátí znepokojená lady Mayfieldová a požádá jej, aby se také dostavil mezi hosty a nenápadně zajistil ostrahu tajných materiálů. Navzdory jeho přítomnosti však z dokumentace zmizí důležitá listina a Poirot musí zasáhnout. V sázce jsou zájmy celé Anglie. Během vyšetřování kapitán Hastings uplatní svou zálibu v rychlé jízdě automobilem. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U detektivek Hercule Poirota mám nejradši jeho vystupování, charisma a samozřejmě konverzační perly či bonmoty, které vždy dotvářejí řešení, někdy banálních případů a celkový dojem bývá výborný. Zde patří k nejlepším rozhovor se slečnou Lemonovou, kterou musím uvést úryvkem z jiné povídky : “ Miss Lemon looked blank. Poirot sighed, and missed the rich colourful imagination of his friend Hastings. Discussing a case with Miss Lemon was uphill work.“ . Jinak jde o dokonalou sekretářku, jejíž kartotéka nabývá dokonalosti státní knihovny. A teď rozhovor, který sleduje Hastings ležíc na gauči : Jedna dáma stále telefonuje, pane Poirote. Sakrblé, jaká strašná situace. Nemusíte být ironický, pane Poirote. Stále jsem jí opakovala, že jí s Vámi nespojím, protože mi neřekla jméno. Ano. Sdělila jsem jí že nepřijímáte anonymní hovory. Ale ano, slečno, někdy myslím, že má cenu přijímat pouze anonymní hovory. Ale, jak jí mám zařadit do naší kartotéky, když neznám její jméno ? Život především, slečno, kartotéka až potom. Hastings : Neměl byste si ji takhle dobírat. Nedokážu tomu odolat . :-) *** A jeden bonmot reagující na diskuzi o chybném obvinění Mrs Vanderlyn : Podle žabožrouta to nebyla. Žabožrout ví, že to nebyla ! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nezajímavé téma, i přesto dávám tomu "žabožroutovi" tři hvězdičky. Protože si je zaslouží! A musím říct, že když paní Vanderlynová otevřená v tom bílým pyžámku dveře, tak i mně jako ženské spadla brada. Tomu říkám femme fatale. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tento díl patří k úvodní sérii, která stála rozkročena mezi televizním sitcomem a povrchní televizní detektivkou konce 20. století. Agathu to mělo jenom v názvu, ale na vypnutí před TV to stačilo. Potenciál zatím nebyl objeven, prostor pro rozvíjení složitého přediva vztahů byl nahrazen automobilovou honičkou. Nebýt to Poirot, jednalo by se o průměr, takto jen **. ()

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Poirot, kde je zápletka v zásadě přijatelná. Tentokrát sice trochu více akce a méně dedukce, špionáž a automobilová honička, ale nechybí Hastings ani Japp, takže u mě spokojenost. Navíc docela překvapivý happy end. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hostující režisér: Michael Bay. Nejdřív exploze a pak ty nevkusné stříbrné šaty. Christieovská variace na Doylovskou Námořní smlouvu. Příběh je nuda, ovšem ty fórky stojí za to. - "Hůl, hůl?" - "Kus dřeva, sire Georgi." ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto dílem přestávají být případy rozluštitelné a často i čitelné pro normálního diváka. Pokoukání je to pořád velmi pěkné, ale je škoda, že Poirot za pomocí šedých mozkových buňek řeší něco, co divák nemá možnost ani mlhavě zahlédnout. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z poklidných dílů. Schází vražda, ale jde o státní význam. A jako bonus aristokratické anglické prostředí a Poirotova vtipnost. Nebýt automobilové honičky ve stylu Louise de Funese, s klidným bych dal plný počet hvězdiček. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v jiných případech, bez vraždy pro prostě není ono. Tentokrát se jednalo o nicneříkající případ "ve jménu státu" , ve kterém se dlouho nevědělo o co že jde. Poirot samosebou rozlouskl tuhle hádanku poměrně rychle, ale tentokrát mě asi nejvíc pobavil Hastings jak si užíval automobilovou honičku. 69 % ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E08 - Ne zrovna nejpodařenější. Celý díl se jaksi táhne, až konec za něco stojí a kupodivu onen konec je snad tím nejpozitivnějším z dosavadních Poirotů. Viděli jsme krásné interiéry i kostýmy. Ale na začátku byl divák hned zahlcen přehršlem jmen, které jsem nebyla schopna hned pojmout a chvíli trvalo se ve vztazích zorientovat, kdo je kdo a kdo ke komu patří. ()

gizi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl patří mezi průměr, není nijak moc propracovaný, Poirot nijak moc nepátrá. Naštětstí zde nechybí Hastings a Japp, tedy i ten pověstný humor to oživuje. 70% a dám 4*, 24.7.2014. ()

Reklama

Reklama