Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Krádež královského rubínu (S03E09)

(epizoda)
  • Velká Británie The Theft of the Royal Ruby (více)
TV spot

V luxusním londýnském restaurantu dojde ke krádeži, která může mít dalekosáhlé mezinárodní následky. Princ Farouk, mladý nástupce egyptského krále, je oloupen o cenný rodinný rubín. Princ byl totiž natolik lehkomyslný, že jej půjčil své společnici, která i se šperkem zmizela. O pomoc je požádán Hercule Poirot a musí jednat rychle. Kdyby se o krádeži dozvěděli egyptští nacionalisté, mohlo by to poškodit zájmy Británie. Poirot se rozhodne začít pátrání u významného egyptologa, plukovníka Laceyho, a protože je čas Vánoc, schází se u Laceyových pestrá společnost. Situace se zkomplikuje, když detektiv dostane anonymní lístek, který jej varuje před vánočním pudinkem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších zfilmovaných Poirotů, i když s celkem lehkou zápletkou. David Suchet tradičně výborný, atmosféra sálá z každého záběru a příběh je také propracovaný, hlavně část o fingované vraždě se moc povedla. Vůbec nevadilo, že tento díl není nijak extrémně vtipný, jako ukázka poctivé detektivky to slušně funguje. Tento díl jsem viděl aspoň pětkrát, ale nikdy se mi nestalo, že bych se u něj nudil. Prostě vynikající epizoda, která nemá jedinou chybu. 100%. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoce! To už je u mě hvězda navíc :D nebudem si lhát. Naprosto miluji scénu ochutnávky bonbónů v obchodě i to, jak se Poirot těší na klidné svátky. Spíše komornější případ uvnitř jednoho domu s jednou rodinou (uznávám, o náhody tu není nouze). Vtip přidávají zejména scény s rozmazleným hrubým princem. ,,Dcero zparchantělého velblouda!!" Na tento díl se vždy podívám s chutí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta komická rovina je v tomhle případě skutečně povedené, hlavně setkání Poirota s princem jsou výborná, protože tohle jsou dvě dokonale odlišné postavy. Zápletka s rubínem není také úplně zlá a jednotlivé vánoční propriety jsou využity celkem inovativně. Navíc celou dobu nevíte, co se děje, kdo je mrtvý a kdo ne. V tomhle směru se díl povedl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prípad so stratou rubínu, ktorý je vhodný skôr pre komisiu námesačných ľahkovážnych idiotov nevydá na poriadnu detektívku. Ale aspoň spoznáme, čo dokážu Angličania označiť ako puding, primiešajú do toho množstvo nejedlého materiálu a potom to servírujú ako tradičnú vianočnú špecialitu. Keď sa niekde vyskytnú deti, tak je celkom isté, že sa rozhodujúcim spôsobom zúčastnia na objasnení. Improvizácia a náhody sú v tomto dieli silnými stránkami vyšetrovania. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakýsi nalitý princ egyptský (!) půjčí děvce v hotelové il ristorante rubín velikosti pěsti a je příšerně udiven, když s ním děvka vezme do zaječích. Líné střevo prezentované princem leze krkem jak Herculovi, tak divákovi. Jakmile Hercule pozdravil jakéhosi Peverella, tak každý Potterolog zbystřil a začal myslet na hřbitov v Godrikově dole. Čmuchalovi všichni zatleskají, když zasuna vařečku do jakéhosi temně černého těsta, jež prezentuje materiál pro budoucí britský vánoční pudink. Poirot na Vánoce vážně září - všem ukáže, jak se z manga vyndavá pecka a tra dá - je vyhlášen první hvězdou zápasu. Ten hutný vánoční pudink je kapitolou sám pro sebe - člověk by nikdy neřekl, kolik že haraburdí se do něj vejde! 93% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Scéna s olúpaním manga bola pridaná na požiadanie predstaviteľa hlavnej role Davida Sucheta. Hercule Poirot v tejto scéne hovorí, že olúpať mango ho naučil istý vojvoda. V skutočnosti ho správne olúpať mango naučil princ Filip, vojvoda z Edinburghu. Stalo sa tak na obede v Buckinghamskom paláci, na ktorý ho aj s manželkou pozvala kráľovná Alžbeta II. (lemonova)
  • Původní název tohoto příběhu je "The Adventure of the Christmas Pudding". (ČSFD)

Reklama

Reklama