Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Škoda filmu, ktorý mohol byť fakt kvalitný, možno aj preto nie je, že sa toho neujal majster tohto žánru Scorses. Dať to jemu a nie Ramisovi, mohol by to byť ďalší úspešný mafiánsky snímok. No nestalo sa. Škoda aj Roberta De Nira, ktorý to podľa mňa nemal ani brať. Film hodnotím priemerne. Takže za 3*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná komedie, která stojí na velice originálním nápadu a také na skvělém herectví De Nira. Mafiáni mu prostě padnou jako ulití, protože ať již je hraje v jakékoliv situaci, vždy působí až mrazivě věrohodně. Zde je jeho typické drsňáctví konfronotváno s humornými situacemi a nutno podolnout, že to funguje. Bohužel ve scénách, kde De Niro není film ztrácí, ale o to víc se vždy lze těšit na jeho nástup na scénu. Billy Crystal je dobrý nahazovač, ale bez postavy Paula Vittiho by byl poloviční. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale milá komedie, která zaujme hlavně sympatickým výkonem Roberta De Nira, jež zde zdařile paroduje vlastní zaběhlá schémata z mafiánských filmů (Kmotr II, Casino). U vtipů vám asi slzy smíchu nepotečou, humor tu je umírněný. Bavit se bude spíš divák, který De Nira v podobných rolích viděl, ale ani ti ostatní nebudou ochuzeni. Je to inteligentní komedie, rozhodně jedna z těch lepších, které se na přelomu 20. a 21. prvního století honí českými kiny. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvlivnějších mafiánů v New Yorku Paul Vitti (De Niro) má problém. Trpí nahodilými záchvaty pláče, což je vlastnost ve vrcholném vedení mafie značně problematická. Když pak zcela náhodou do limuzíny De Nira v dopravní zácpě narazí roztržitý psychiatr Billy Crystal, je řešení nasnadě. Konsilieri Paula Vittiho jej požádá, aby jej tohoto problému zbavil. Jenže mít několik sezení s plačícím zabijákem je i na školeného odborníka moc.... De Niro si zde tak trochu dělá legraci ze svých vážněji myšlených mafiánských rolích z jiných snímků a daří se mu to skvěle. Pro mne velmi dobrá komedie i po druhém shlédnutí! * * * * ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dvojka De Niro - Crystal dělá tento film tím, čím je. Kdykoli jsou oba spolu před kamerou v interakci, tak se člověk prostě nemůže nebavit. A jak už tu několikrát padlo, způsob, jakým paroduje své dřívější mafiánské role, zdá se mi velice šťastným. Některé hlášky z tohohle snímku podle mě patří do zlatého fondu světové kinematografie. Ze všech De Nirových komedií, které jsem doposud viděl, je tahle jednoznačně nejlepší a hlavně tímhle filmem uzavřel svou hereckou kolonku s nápisem "zlatý fond", od té doby se angažuje v různých hovadinách, mezi kterými se pouze sem tam objeví záblesk kvalitního filmu. "There goes your fucking pillow!" :-) (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Do role Primo Sidona navrhl Chazze Palminteriho sám Robert De Niro, protože spolu pracovali již na filmu Příběh z Bronxu. (Othello)
  • Uvnitř každé restaurace, která se objeví ve filmu, někoho zastřelila mafie. Kromě Spark´s Steakhouse, kde proběhla vražda před ní. (Othello)
  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)

Reklama

Reklama