Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Problémissky disponují silným námětem - na jedné straně je soutěž krásy se všemi svými pozitivy a (především) negativy, na druhé straně je revoluční hnutí za ženská práva. Proto je opravdu škoda, že je samotné zpracování překvapivě jalové a plytké. Bylo zajímavé a poučné se vrátit padesát let dozadu do zákulisí Miss World a ženských hnutí, nicméně jsem vcelku postrádal jakýkoli silný a zapamatovatelný moment. Neříkám, že bych vyžadoval nějakou hru na city, vedle toho film nabídl spoustu materiálu k přemýšlení. Měl jsem však celou dobu pocit, že tomu prostě něco (podstatného) chybělo. Jako by se jednalo spíše o hraný dokument předávající historická fakta než o hrané historické drama. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mentálne som pri tomto filme zomrel a som prekvapený, že v tom nemal prsty Netflix. To by sa im hodilo do tej aktuálnej vlny, ktorú produkujú. Mne ako mužovi, ktorý vidí aktuálnu situáciu to príde veľmi úsmevné. Celá ich snaha, nezmyselná. Proste feministická píčovina pre ženy, ktoré sa v tom nájdu, spália podprsenky a vyjdu do ulíc. Zase a zbytočne. 1 z 5 ()

Reklama

matisse 

všechny recenze uživatele

Nakažlivě energická, nádherně nasnímaná, chytrá, dojemná (ale ne sebedojímavá) feministická jízda, která se i na poměrně bezpečném komediálním prostoru vyhýbá zjednodušujícím prohlášením a sleduje události z 2 různých úhlů - z pohledu ženských outcastů uvnitř soutěže i vně. Boží věc. Na nic si to nehraje a právě proto je to ryzí <3 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je námet čisto hodný na drámu, no rozhodne tá snaha do toho za každú cenu tlačiť komédiu bola kontraproduktívna a zbytočná. Našťastie tam ten závan komédie bol len minimálny, a typicky britský (takže len suchý humor). Čo sa týka filmu, vôbec som netušil, kam to celé smeruje a že akurát Miss World 1970 bol takýto obrovský milník v boji za práva žien. Táto historická udalosť si určite zaslúžila filmové spracovanie, aj keď asi o kus lepšie! Toto mi prišlo v mnohých ohľadoch dejovo nevýrazné a viacmenej priemerné. Hoci tá línia zo zákulisia Miss ma bavila určite oveľa viac ako prípravy feministického odporu. No ako bolo vo filme povedané, londýnske feministky si nemohli vybrať lepší spôsob ako na seba upozorniť, keďže tento program sledovala obrovská masa ľudí po celom svete (dnes je už verejný záujem o takéto súťaže výrazne menší). A hodnotenie? 3* sú tak akurát. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Problémissky“ má dobrý true-based príbeh, ktorý patrí na filmové plátna. Avšak nie je vôbec jedno, že ako sa k tomu pristúpi. Podľa mňa pani režisérka Lowthorpe nenašla vo všetkom ten správny smer alebo mieru. Pozitívne hodnotím, že dostaneme obraz o plánoch a motiváciách nielen feministických aktivistiek, ale dozvieme sa niečo aj z pozadia Miss World 1970. Ten balans je krehký, ale drží sa. Neviem sa pozitívne vyjadriť o dynamike a sile filmu. V podstate sa tu nedá hovoriť o žiadnej dynamike a mnohokrát sa divák ocitne v „slepej“ uličke. Ako sa tomu hovorí ľudovo, chýba tomu „šťava“. Postrácam väčšiu škálu emócií a väčšiu katarziu. Z hereckej strany Keira Knightley a Jessie Buckley sú v pohode, ale čakal som od nich viac. Mrzí ma, ale tento film v tejto forme je len slabší (pod)priemer. P.S.: Záverečné snímky so skutočnými postavami potešili. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama