Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase dorazí z roku 2051, aby doručili důležitý vzkaz: ve 30 let vzdálené budoucnosti lidstvo prohrává válku proti smrtícímu mimozemskému druhu. Jedinou nadějí na přežití je přenést vojáky i civilisty do budoucnosti, aby se zapojili do boje. Dan Forester, odhodlaný zachránit svět pro svou dceru, se spojí s geniální vědkyní a svým odcizeným otcem, aby zvrátil osud planety. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Možný výskyt spoilerů!) McKayův film se rozhodně neubrání porovnání s (pro mě) famózní scifárnou Na hraně zítřka, přičemž tvůrci v The Tomorrow War lehce pokukovali i směrem k Věci a Prometheovi. Největšími mínusy filmu jsou přepálená stopáž a místy až trestuhodně mrtvolná gradace děje, která jde ruku v ruce s množstvím typicky amerických scén (děti a další generace jsou top, hrdinství obyčejných lidí, okatá korektnost v rámci obsazení atd.). Nicméně jsem ochotný se přes tyto aspekty filmu povznést a užít si tak slušnou nálož akce a sci-fi rovinu filmu, která měla rozhodně potenciál, byť lehce pohřbený dialogy s rodinnou tematikou. Chválím vzhled mimozemšťanů, použité lokace a jeden takřka komiksový záběr, při kterém mi na mysli vytanula "Třístovka". Vypustily-li by se ve střižně nadbytečné "plkací scény", čímž by se zkrátila stopáž, šel bych klidně s hodnocením výš. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mal som dosť, keď tam v neprehľadnej streľbe černoch asi 120x za sebou zopakoval slovo shit. To sa musel scenárista zapotiť. 120 krát napísať to isté slovo, to je pomaly ako trest od pani triednej učiteľky. A vlastne mal ostať len pri tomto, pretože zvyšok bol zdrap papiera s dierami, v podstate Edge of tomorrow z výpredaja za korunu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Válce zítřka jsem tedy ještě před týdnem ani za mák nevěřil a očekával nudnou záležitost, kterou ihned po zhlédnutí zapomenu. K mému velkému překvapení jsem ale dostal úplný opak a mix Edge of Tomorrow a třeba Greenlandu (Den nezávislosti jsem v tom moc neviděl jako jiní) jsem si skvěle užil. Samozřejmě to hodně záleží na tom, jak člověk může Chrise Pratta a Yvonne Strahovski (před deseti lety to byla velká kočka a pořád ujde), já osobně ano, takže mi to připsalo body k dobru a jeho úlohu starostlivého otce s vojenskou minulostí jsem mu bez podmínek věřil. 130 minut je skutečně dost, ale když vezmu v úvahu to, že to jako celek funguje jako jeden film s uzavřeným koncem (vždycky někdo uteče :D) a není to rozdělené na dva jak by klidně mohlo být, to funguje skvěle a vlastně mi tu pátou hvězdu přidalo zasněžené finále, které jsem si hrozně užil, pro mne překvapivě vlivem oné komornosti a charismatu a skills mého velkého oblíbence J.K. Simmonse. Celkově akce je líbivá a ve 4k HDR se skutečně jedná o radostné pokoukání, ačkoliv to z traileru, obrázků a někdy i samotného filmu vypadá moc uměle, jiné záběry bych si zarámoval. Přiznám se, že do kina by mě to asi nenalákalo, takže jsem vlastně rád, že to za velké peníze koupil Amazon a snad se mu investice vrátí, a pokud ne, jeho to moc bolet nebude. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tyhlety vetřelčí deriváty v roce 2021 snad už baví jenom verbala a další jednobuněčné organismy. Kdyby to občas nemělo bombastické CGI, nemá to nic. A mimické pokusy Chrise Pratta o vyjádření hlubších emocí jsou poměrně komické, jako Star-Lord je O.K., tam jeho topornost nevadí, ale do charakterního herce má jinak sakra daleko. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Předem vyhodnocenou vůlí - devadesátkové primitivní dialogy se špičkovým CGI jako z Jurassic Parku. To se už dnes jen tak nevidí.  Nakolik sci-fi dobrodružné filmy jsou dodnes mou krevní skupinou, bavil jsem se náramně, až s nostalgickým nádechem. Hudba jako z hry Anno 2205 - korporátní lahůdka ala AMZN ;-) . Vidět to před rokem 1999, tak se asi poseru blahem :D ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V čase 44:45 má Dan (Chris Pratt) najít 12 modrých ampulí. Ve skutečnosti jich je ale 15. (SniperG1)
  • Natáčení začalo 1. září 2019 a skončilo 12. ledna 2020. Natáčelo se na Islandu a v Atlantě. (SONY_)
  • Film by vyroben společností Paramount pro kina, ale díky viru covid-19 ho Paramount prodal Amazon Prime Video za 200 milionů amerických dolarů. (JasonCZ)

Související novinky

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Reklama

Reklama