Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělý, světově proslulý neurochirurg Michael Hfuhruhurr (Steve Martin) je vlákán do manželství bez lásky s Dolores Benedictovou (Kathleen Turner), kterou zajímají pouze jeho peníze. Během cesty do Vídně na lékařskou konferenci se zamiluje do mozku naloženého v líhu a také se zaplete do vražd, které na svědomí tzv. Výtahový vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Han22 

všechny recenze uživatele

Ze sedmičky "stovkových" sci-fi v roce 1983 bylo tohle jediné, které jsem nikdy neviděl, tak jsem si to pustil jako první. Je to v podstatě romantická komedie - úspěšný doktor se zamiluje do ledové mrchy a útěchu nachází u jiné. Jen ta jiná je živoucí mozek ve speciálním láku a doktor hledá způsob, jak ji oživit. Turnerová je jako mrcha skvělá, hraje to na Frankensteinovskou notu a je tu pár pěkných nápadů (hrad šíleného vědce uvnitř činžovního bytu). Jenže ten humor je tak urputně debilní, až to bolí. Nejsem intelektuál, vždycky dám přednost Žhavým výstřelům před Allenem, ale ty Reinerovy filmy s Martinem jsou prostě tak pitomé (šplhání po římse, šroubovací hlava, pinball), že se až stydím. 2*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Slavný neurochirurg Michael Hfuhruhurr (Steve Martin) srazí autem krásnou Dolores (Kathleen Turner), která při nehodě utrpí těžké poranění hlavy. Nicméně Dr. Hfuhruhurr ji pomůže, a návdavkem ji pojme za svoji zákonitou manželku, aniž by prohlédl, že ona je pouze potvora jdoucí po jeho penězích. Při služebně/svatební cestě po Evropě potkává svého kolegu, který se zabývá přenosem myšlenek z jednoho mozku do druhého, a čirou náhodou má u sebe mozek hodné a milé Anne Uumellmahaye, do které se doktor Hfuhruhurr ihned zamiluje. Ale kde sehnat odpovídající tělo? Odpověď je nasnadě ... Pamatuji si, že jsem tento film viděl před mnoha lety v televizi, a že jsem se docela bavil (i když většina děje se mi dávno vykouřila z hlavy). Takže jsem si dal opáčko a zjistil, že zde vlastně ani žádný velký děj není - jen pár moc nesouvisejících vtípků. Nemůžu ale říct, že bych se nebavil - některé vtipy se docela dost povedly (hrad v panelákovém bytě nebo američanka - prostitutka)... ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Hlavní Murphyho axiom zní: Dokonalé ženské tělo a dokonalý ženský mozek příroda vždy rozdělí mezi dvě ženy – jedna dostane tělo, druhá mozek. První dodatek axiomu: Pokud dojde k přírodnímu omylu a žena dostane do vínka dokonalé tělo i mozek, brzy se vše napraví a žena buď zoškliví nebo zhloupne. Druhý dodatek axiomu: Pokud příroda zapomene opravit svůj omyl, ukáže se, že to je program maximum a že je žena navíc dokonalá mrcha. Třetí dodatek axiomu: Takto ženy vidí muži. ___ Vedlejší Murphyho axiom: Dokonalý chlap, který je zároveň dokonalý empatický inteligentní gentleman, je omylem přírody, protože neodpovídá jejím plánům šíření genů. Jediný dodatek vedlejšího axiomu: Pokud dojde k přírodnímu omylu, ukáže se nakonec, že ten dokonalý muž je homosexuál nebo asexuál. ___ Nediskutovatelný Murphyho výrok: Žena má vždy pravdu. Pokud žena nemá pravdu, mýlí se ten, kdo si to myslí. ()

Infalín 

všechny recenze uživatele

U nás poměrně neznámá komedie, ke které ani neexistují české titulky. Ale kdysi jsem ji viděl a upřímně musím přiznat, že jsem několikrát vybouchl smíchy. Zejména kontrola řidiče na přítomnost alkoholu v krvi mě na několik minut paralyzovala. K čemu jsou drahé alkohol testery, když řidič může před policistou chodit po rukou, žonglovat s pomeranči a metat kozelce? Přesvědčit se můžete sami. Tenhle film rozhodně splňuje svůj účel, byť má hluchá místa. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi přišlo vtipné, bylo snad jméno hlavní postavy. Popravdě Martina vůbec nemusím, nelíbí se mi jeho humor, vystupování ani on samotný. I když se mu tady pár vtípků povedlo (novinové výstřižky v saku), čekal jsem, že film bude více sci-fi. Pojetí filmu se však omezilo jen na přístroje. Trapný pinball pak film jen umrtvil a protahoval agonii. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Jedna ze scén („...jakékoliv znamení, zatím tě dám na záchod“) se v ČR proslavila díky pořadu Banánové rybičky (od r. 1999). (Loik)
  • Tento film byl oblíbeným snímkem Donalda Hardena, který vyluštil šifru vraha jménem Zodiac. (Mornastr)
  • Název metody mozkové operace Dr. Hfuhruhurra (Steve Martin), tzv. cranial screw-top (metoda lebečního víka), později inspiroval britskou punk-popovou skupinu Cranial Screwtop, která název převzala. (PogoJoe)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama