Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Agent (2019) 

Seriál hodnotím kladně, protože mi představil agenta 88 Eliho Kohena, který ze Syřanů udělal takovou bandu dutých hlav, že se mi vůbec nechtělo věřit, že by k něčemu takovému mohlo v reálu dojít. Hodím teda Eliho do gůglu a ono jo!! Tohle dílo bylo pro mě od začátku až do konce krásně tragikomické. Agent 88- takový nick si dát do internetové diskuse o přišelcích, okamžitě na mě naběhne Gestapo Hamáček s celou partou a dají mi minimálně doživotní mute. Už krycí jméno mi tedy přišlo krajně vtipné (zavilí náckové jistě zoufale skřípali zuby, pokud by se vůbec na seriál o hrdinném semitovi dokázali dívat) a jeho neuvěřitelná drzost a sebejistota mě fakt dostávaly. Další fór spočíval v tom, že si Sacha Baron střihnul Kohena, tady asi přímo platilo nomen- omen. Musím ale uznat, že mu role seděla, poprvé jsem ho viděl v seriózní poloze a je pravdou, že ji zvládl s přehledem. ()

Imigrant (2019) (E01) 

Úvodní epizodu beru jako tradičně seznamovací záležitost, a jako taková rozhodně fungovala. Protože jsem vůbec netušil, do čeho jdu, uvítal jsem, že mě tvůrci rychle dostali do těch správných mantinelů, ukázali mi, kdo je kdo a pěkně mě vrátili v čase. ()

Co je nového, Buenos Aires? (2019) (E02) 

Už po prvním dílu jsem byl nucen gůglit, protože jsem o špiónovi Eliáši Kohnovi vůbec nic nevěděl. Teď, když už vím, oceňuji snahu tvůrců o to, aby se pokud možno přiblížili skutečným událostem, a myslím, že akční scéna byla celkem zbytečná. Já bych se bez ní tedy obešel. ()

Sám v Damašku (2019) (E03) 

Ve třetí epizodě nedošlo na zbytečné akční scény, a přesto mě bavila zatím nejvíc. Podle toho, co jsem se o hlavní postavě dozvěděl, se ten člověk pro špionáž zřejmě narodil, líbí se mi, že se zatím tvůrci převážně drží skutečnosti, občasná umělecká licence je zřejmě nutná a naštěstí nikterak neotravuje. ()

Zvláštní páry (2019) (E04) 

Tak, ve čtvrté epizodě už se nám scénárista pěkně rozmáchl a narušil vcelku realisticky vypadající děj silně nereálnými akčními scénami, ale přivřel jsem nad tím oko, protože jsem se po celou dobu dobře bavil a protože sami Izraelci ztratili přehled o tom, kde končí skutečnost a začíná mýtus. ()

Ryba musí plavat (2019) (E05) 

Slušná epizoda s kvalitní atmosférou, po níž je už jasné, že měl agent 88 ke konspiraci stejně laxní přístup jako někteří naši parašutisté v Protektorátu. Fakt mě zaráží, jakých úspěchů dosáhl špión, který dokázal udělat takové množství chyb. Co dodat? Bavil jsem se výborně. ()

Doma (2019) (E06) 

Finále sice ještě pojednávalo o špionáži, ale tvůrci se spíše soustředili na následky vyslání agenta 88 do Sýrie. Izrael jako takový na jeho operacích jasně vydělal, následky pro Eliho rodinu i pro něj samotného byly od počátku akceptovatelnými ztrátami jako všude jinde. Jen si myslím, že si mohli tvůrci ve vysvětlivkách odpustit ty cedry, s kterými Eli možná měl, ale možná taky neměl něco společného. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama