Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson má napínáky s paranoidním podtónem rád a přestože nikdy nemá k ruce silný scénář, dokáže přinést za málo peněz hodně tajemné muziky. Roztříštění je v mnohém podobné Mechanikovi, kdy divák, který má trochu nakoukáno, po chvíli tuší, že to co sleduje nebude asi úplně pravda. Sam Worthington bohužel není úplná jistota a nedokáže táhnout tak přesvědčivě, jako takový Christian Bale, ale vzhledem ke scénáři se mu nedá mnoho vytknout. Rozuzlení jako takové, není tak WTF, jak by se mohlo zdát a celkově jede film na půl plynu, ale jako nenáročná atmosférická jednohubka docela funguje a neurazí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušně vystavěný thriller, ve kterém si až do posledního momentu nejste stoprocentně jistí, co je pravda. Pokud na něčem pokulhává, tak pouze na vykreslení pochybností hlavního hrdiny, když se svého přesvědčení chvílemi málem vzdává. Brad Anderson není až takový mistr, jakým byl kdysi dávno Shyamalan. Ale pořád se s náročným námětem, který stojí na detailech a mimořádné přesnosti vyznění jednotlivých scén, vypořádal důstojně. Worthington dobrý, dostačující. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

2400 ohodnocení / 1500 komentář: Mám rád mysteriózní thrillery, které si s vámi hrají jako kočka s myší až nakonec vám představí rozuzlení, které bylo celou dobu na dosah. Roztříštění se takovým filmem snaží být a když přivřeme oči nad celou řadou nelogičností, hloupým chováním personálu nemocnice a policistů, tak jde o nadprůměrný thriller. Sam Worthington hraje po delší době v roli ušité jemu na míru. A pokud toužíte být stejně zmatení jako hlavní hrdina, abyste všemu nakonec přišli na kloub, doporučuji tento snímek vidět. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra budovaná za pomocí temného obrazu, klaustrofobní kamery využívající close-upy a nervozního brnkání na klavír je lahůdková. Jenže právě ona psycho atmosféra od začátku dává dost průhledně najevo, jak se věci doopravdy mají a spíše jsem čekal, že očekávané klišé vyústění tvůrci otočí v nějaký super mindfuck. No a vono ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Thanksgiving Day u tchýně, to je vždycky potíž. Navíc se to návštěvou může leckomu pořádně pomotat v hlavě. (Ne)vyléčený alkoholik Sam Worthington zastaví na pumpě, na dcerku u rozestavěného objektu (velmi slušná scéna) začne vrčet toulající se čokl a ona ošklivě spadne. Nedaleko je nemocnice, kam ji rodiče kvapně převezou. Jenže leccos nejde podle plánů, což vyvrcholí tím, že manželka s dcerou z oddělení s CT zmizí. Paranoidní dramata, komu ruplo v bedně, jsou dle mého dokonale vytěžená a přijít s něčím novým je malým filmovým svátkem. Po pár minutách je evidentní, že mnohé nesedí a je jen otázkou, co přesně se stalo. A to může být mnohé – otázka, zda to vůbec někoho zajímá. Tvůrci se nás snaží zmást (smrt první ženy, obchod s dárcovstvím orgánů), já byl ovšem hlavně rád, že tenhle propletenec pochybností skončil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)

Reklama

Reklama