Reklama

Reklama

S Dennisem (Frederick Koehler) se život nemazlil. Od mala trpí mentální poruchou, takže nemá žádné přátele, a aby toho nebylo málo, každou noc ho pronásledují děsivé noční můry. Svého jediného kamaráda tak najde v obrovském zrcadle, které mu pořídil jeho starší bratr John (Sean Patrick Flanery). Jenže, co John netušil, je to, že stejné zrcadlo je součástí Dennisových snů a jeho stav pouze zhorší. Na tom, že si mentálně postižený chlapec povídá se svým odrazem v zrcadle, by nebylo nic divného, kdyby mu ovšem odraz nezačal odpovídat a nařizovat mu, aby zabil všechny, na kterých mu záleží. (Hernycztek)

(více)

Recenze (44)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pohľad do duše mentálne postihnutého, schyzofrenického človeka s brutálnymi nočnými morami. Koehler to zahral geniálne. Práve jeho výkon ťahá inak priemerný film o level vyššie. A popri ňom aj niektoré slušne hororové scény, pri ktorých mi nebolo dvakrát príjmne. Koniec mi tak, ako som si ho vysvetlil, dával zmysel, čo ma príjemne potešilo. Určite spokojnosť... 60 %!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Divný horor, ale v tom pozitívnom zmysle slova. Mentálne retardovaný hlavný hrdina rozprávajúci sa so svojím odrazom v zrkadle (ktorý ho núti robiť neplechu) nás zavedie do svojho podivného sveta plného všelijakých pekných monštier a výjavov. Najprv sú to len nočné mory, potom je toho omnoho viac. Snová fantasmagória s fajnovými maskami, sem tam nejakým gore, plus parádne vyvrcholenie. Snahu je cítiť, a aj keď je to jeden z tých lacnejších hororov, určite si zaslúži aspoň malú pozornosť. Menšia trpezlivosť je ale aj tu nutná - ten magor so svojimi monológmi je miestami poriadne otravný, stopáž to veľmi neuľahčuje a úplne zbytočne sa to naťahuje. Za mňa medzi 3 a 4, ale Berryman je presvedčivý, a už dlho nič zaujímavé nemal, tak doprajme. A aj režisérovi, ktorý nám už veľa talentu neukáže. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu podivná forma spracovania ma nijak mimoriadne nenadchla. Možno to bude tým, že mi to celkovo prišlo ako zásterka pred lacným prevedením, kedy tvorcovia očakávané hororové prvky nahradili "onou formou", ktorá zakryje samotné nedostatky vizualizácie. Škoda, že sa tvorcovia rozhodli vsadiť všetky karty na stránku byť "iní", lebo bohužiaľ, napriek toľkým obetiam, mi proste "The Evil Within" z hororového hľadiska (aj keď pár nápadov nebolo zlých a záver celkový dojem zlepšil!) nič mimoriadne neponúkol. Tak pardon "kolegovia" .... - 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celovečerák s patinou televizní inscenace a se scénářem a triky na úrovni průměrného dílu nějakého softhorrorového seriálu, ale coby fanoušek levných, divných a nestandardních filmů jsem nakonec vcelku spokojený. Protivný koktavý retard je více než dostatečně vyvážený spoustou příjemně bizarních a halucinačních momentů, evidentně nestárnoucí Meyer & Flanery jsou oba sympaťáci (i když jejich postavy trochu pitomé), zápletka se schizofrenií zajímavá (i když neoriginální), ale o třetí hvězdě mě definitivně přesvědčila až scéna s vyfouknutím mozku z hlavy po vzoru vyfouknutí žloutku z velikonoční kraslice. Jeden z nejnekomerčnějších a divácky nejnevstřícnějších horrorů za posledních x měsíců, jaký jsem viděl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dennis je momentálně zaostalý. Ale proč? Narodil se tak? Odpověď se nalézá uvnitř filmu. A aby to nebylo málo, tak Dennisové jsou dva! Tedy trochu to připomíná Gluma. Surrealistické drama, kde se prolíná sen a skutečnost nejen hlavní postavě, ale i divákovi. A když druhý Dennis poradí prvnímu, že by měl začít zabíjet kočičky a pejsky, protože jen tak se stane chytrým, je brzy jisté, že nezůstane jen u zvířeny. Taxidermie. F. Koehler se role zhostil tak, že toho retarda mu prostě věříte. A jakmile Dennis zjistí, jak moc se podobá pavoukům, kteří nemají žádnou rodinu, jelikož i nejbližší příbuzní jsou pro ně jen jídlo, pak začínají padat veškeré zábrany. Solidní masky, vrtání hlavička a obří pavouk. Triky působí místy nedokonale, což jen podtrhuje divně snovou atmosféru. Temná hudba, temný příběh. Já mám tyhle divnosti směrem do artu rád, ale snímek ocení spíše jen okrajové publikum. K původním 4* musím jednu přihodit za konec - bizarní panoptikum a skládání účtů vyšly na výbornou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Producent Michael Luceri predpokladá, že režisér Andrew Getty využil na výrobu filmu 5 miliónov dolárov z vlastného vrecka. Vylúčené to nie je, nakoľko sám režisér bol dedičom ropného magnáta, multimiliardára Jeana Paula Gettyho, prezývaného tiež Getty Oil. (Aiden)
  • Andrew Getty sa i napriek absencii akýchkoľvek skúseností s filmovaním, rozhodol ho dokončiť sám vo vlastnom dome, kde mal postavené štúdio. Lenže zomiera dva roky pred jeho vydaním na následky užívania pervitínu, po tom čo mu praskne žalúdočný vred. Producent Michael Luceri, ktorý tiež pomáhal s editáciou, film dokončí za neho. (Aiden)
  • Andrew Getty sa pre príbeh nechal inšpirovať vlastnými nočnými morami. (Aiden)

Reklama

Reklama