Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Stefano Sollima ( Sicario2, Suburra) servíruje v 7 hodinách kříženec mezi Sicariem a Narcos a je to dle očekávání solidní podívaná. Příběh má 3 dějové linie, které se vzájemně proplétají a dělí se na Prodejce, Nákupce a Makléře a všechny spojuje jedna velká zásilka kokainu, jehož přeprava se neobejde bez překážek. Seriál je natočen až Hollywoodským stylem, takže rozpočet je na něm hodně znát, herci jsou skvělí, o násilí není nouze a pár scén utkví v paměti ( finální taktická přestřelka na jeden záběr či tréning mladých sicarios je definitivně highlight seriálu). Podiváme se do Italské Kalábrie, Mexika, Afriky a dokonce dojde i na Muslimy, takže si na chuť příjde každý. Tyhle kriminálně- mafiánské boje o moc mě hodně baví a nejvíce mě samozřejmě bavily scény z Mexika, které měly k Narcos nejblíže a také Itálie, která připomínala ryzí Italské gangsterky. Inteligentní, komplexní a vyzrálá filmařina, která je na TV produkci obdivuhodná. Nejlepší postava mexický blázen Harold Torres! a jediná výtka k seriálu, že nějaké 2 díly mi trvalo se do něj plně ponořit, jinak spokojenost. Příběh*****, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suburru film jsem viděl a ta mě dostala do kolen, ale jak jsem narazil náhodou na tuhle sérii, věděl jsem, že to chci vidět a že na konci všichni skončí, jak si zaslouží... Rozmáchlost byla jak u hollywoodského filmu, Itálie, Mexiko, Afrika, Amerika. Postavy výborně zahrané, že každému jsem věřil v to co dělá a z jakého důvodu to dělá...Akce neměla chybu, víceméně mexičani a džihádisti, (v mexické části jsem si hned vzpomněl na Tropa de Elite = co nejdřív musím shlédnout). Italská část byla drsná, nechutná a věřím že někde opravdu tam tak žijí (a na dovolenou tam nejedu). Celá minisérie byla jízda, občas se něco někde trošec loudalo, ale vždy přišlo cosi, co to zase nakoplo. Těch 8dní/8dílů za to stálo! A klidně bych koukl jak to chodí v Rusku :) 8/10 PS.: Tak rád bych viděl seriálovou Suburru a Gomorru... :´( ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Po Narkosech a Gomorrách velké překvapení. Naprosto jiný pohled a podání. Pokud se něco vymyká zavedeným pořádkům a je to jiné, tak je to hned divné. A tohle divné si dokázalo upoutat pozornost v mnoha ohledech. Dějová linka se v každém dílu vrací k nějaké jiné osobě a jede znovu v čase z jiného pohledu. Až bombastické je cestování po světě, kde filmaři neuhnuli před náročností, včetně peněz. Super je Afrika. Mexiko je tu tvrdé a hodně jiné, než v Narcos. Protože jsou zde všichni jen hajzli, žádná kladná postava, mělo by být jedno, kdo zrovna zařve. Přesto z diváckého pohledu tady má až sympatie dvojice mladých sourozenců, pašeráků. Příjemná je i kratší délka seriálu, "pouhých" osm dílů. 90%. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobre. Previezť z pol tony kokaínu cez polku zeme nie je jednoduché. Zvlášť, keď ste súčasťou kartelu, po ktorom ide iný kartel. Skorumpované Mexiko - cez policajtov, vojakov, úradníkov, politikov (moment, niečo mi to pripomína - že by Slovensko?). Až na to, že tu nie je bežné, aby ľudia každý deň viseli z mostov ako výstraha, a nik si to už ani nevšíma. V Mexiku je to bežný deň. Aj vyhrážky typu: "Ak ma nepočúvneš, uvarím ťa zaživa. Začnem od chodidiel, a keď budú uvarené, odrežem ich a buď si istý, že ťa ich donútim zjesť." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle projekt Stefana Sollimy dopadl víc než jen dobře. Jeho jméno mám spjaté zejména s druhým dílem Sicaria, ale tento italský tvůrce má na svědomí taktéž i všeobecně uznávané pecky Suburra a Gomorra (budu muset dohnat). U něj je záruka v tom, že audiovizuální zpracování bude na té nejvyšší úrovni. Zaujalo mě, že se seriál rozdělil na tři příběhové linky, každá měla něco do sebe (samozřejmě, z hlediska akce vedla mexická linka, poctu starým gangsterkám složila zápletka z Itálie a příběh točící se kolem amerických sourozenců se taktéž v rámci konkurence neztratil). Jak jsem již zmiňoval, tak vizuál podmanivý, ta obrazová kompozice doplněná bezchybnými kamerovými úhly, můj optický aparát si to užíval plnými doušky naplno. Tučný rozpočet z toho koukal na každém záběru. Přestřelek je docela poskromnu, na druhou stranu když už se jich divák dočká, tak se jedná o realisticky nasnímanou podívanou s perfektním ozvučením. Na plný počet to není, ale velice slušného nadprůměru to dosáhlo úplně v pohodě. Za mě 8/10 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Chris Lynwood (Dane DeHaan) trpí Huntingtonovou chorobou, kterou získal od své matky. Huntingtonova choroba byla poprvé popsána v roce 1872 americkým lékařem Georgem Huntingtonem. Jedná se o neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje nejčastěji okolo 40. roku věku, ale vzácně se příznaky mohou objevit prakticky kdykoliv (ve 2 či v 80 letech). Mezi příznaky dominuje porucha motoriky, změny osobnosti (deprese, psychóza, paranoia), postupující demence a nakonec smrt. Nemoc trvá 10–30 let a neexistuje na ni lék. (Rollo_Tomasi)
  • Názov seriálu odkazuje na spôsob, akým sa v Taliansku klasifikuje múka podľa rafinácie – 2, 1, 0 a 00 – kde dve nuly znamenajú najčistejšiu. Tri nuly v tomto prípade znamenajú čistý kokaín. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama