Reklama

Reklama

Raya a drak

  • USA Raya and the Last Dragon (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (291)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Bavilo, ale příběh je generický a klišovitý. Najít všechny části šutru, spřátelit se se spojenci a zachránit svět. Další věc, co mi vadila je humor. Ostatní Pixarovky jsou cílené i na starší publikum a na dospěláky. Tady lze vidět, že je to pro menší děti. Humor je zkrátka dětinský, takže jsem se ani jednou nezasmál a přišel mi i trochu trapnej. Jinak docela fajn oddechovka se zajímavými enemáky a parádní akcí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tuk tuk je strašně upozaděný. Z tahouna traileru udělali vlastně jen vozidlo... Raya je scénáristický mišmaš honící se za originalitou, ale naštěstí ve své podstatě zůstává klasickou disneyovkou jakou máme rádi. Neokoukaný svět hýřící barvami, legrační parťáci a konec jako by vypadl z Infinity War/Endgame. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Moany a Coco je aj táto Disneyovka svojim spôsobom originálna. Síce vychádza zo základných štruktúr, ktoré sú tak typické pre hrdinskú cestu, ale zároveň nenásilným humorom a to ako dospelo pristupuje k látke pôsobí aj napriek farebnosti a roztomilosti celkom sviežo. Jedná sa o presne ten typ animákov ku ktorému si budete nachádzať cestu postupne a ktorý vám s ďalším pozretím bude odkrývať premyslený príbeh a zároveň fantasticky vytvorený fikčný svet. Počas pozerania som si hovoril, že by som v tom svete dokázal pobudnúť kľudne ešte hodinu, a prial som si aby tie vzťahy dosahovali až Shakespearovských rozmerov. Tento druh animákov môžem. Neprichádzajú tak často, ale rozhodne majú v sebe odtlačok akejsi nadčasovosti. Ďalšia rozprávka ku ktorej sa oplatí vrátiť. A Howard ponúka hravý a svižný soundtrack plný príjemných tém a motívov. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Raya and the Last Dragon je pre mňa jednou z tých slabších disneyoviek. Ničím ma to neohúrilo. Najkrajšia je animácia, krásna farebná. Príbehovo ale nič extra, stokrát videné a pre mňa trošku priakčné. Animované filmy a teda aj disneyovky pozerám spolu s deťmi, je to jedna z našich obľúbených aktivít, tu som si však nebola istá, či je to pre malé deti najvhodnejšie, veď jasné má to rating PG. Dosť veľa sa tu používa meč, čiže skôr je to vhodné pre trošku staršie deti, aj keď mňa môj 6ročný beťár jeden ukecal. Videlo sa mi to tiež také nejaké feministické alebo možno len politicky korektné? Ja si princezné inak predstavujem, asi tak viac dievčensky, ten typ ako Snehulienka alebo Popoluška a hlavne bez meča, i keď u Mulan mi to nevadilo. No a prečo vlastne bojovali dve mladé dievčence proti sebe? Nemohol byť jeden z nich radšej princ? A na konci by sa do seba s Rayou zamilovali, ale to už vymýšľam iný príbeh. Tiež mi tu chýbala nejaká pekná pesnička, to mám na Disney filmoch najradšej. 60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný animák, s hrozně příjemnými postavami, vtipnými momenty a hlavně milým příběhem. Kombinuje zaběhlé (až klišoidní) s originálním velmi schopně a ve výsledku jde o krásnou milou pohádku. Vyčíst by se jí dala až přílišná sázka na jistotu a určitá šablonovitost, která je bohužel u Disneyho už tak trochu pravidlem. Přesto tam je i něco víc. Pokud to Raye ale odpustíme, dostaneme naprosto řemeslně dokonalý počin, který musí ocenit nejen cílovka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Raya je první Disneyovská princezna z jihovýchodní Asie. (Marcos22)
  • Jedná se o vůbec první celovečerní film studia Disney, který vlivem pandemie covid-19 vznikal celý na dálku. Kompletní animace i natáčení dabingu probíhalo u tvůrců doma, takzvaně „homeoffice“. Na produkci filmu se tak podílelo více než 400 domácností. (Najlvin)
  • Rayin bojový styl využívající dvě hole vychází z filipínského bojového umění Kali, také známého jako Arnis nebo Escrima. (ČSFD)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama