foto

François Chau

  • nar. 26.10.1959 (60 let)
    Phnom Penh, Kambodža

Biografie

François Chau se narodil 26.10.1959 v hlavním kambodžském městě Phnom Penh. Jako šestiletý se s celou rodinou, která je čínsko-vietnamského původu, přestěhoval do Saigonu ve Vietnamu. Jejich pouť po roce ale pokračovala, kvůli právě vznikajícímu vietnamskému válečnému konfliktu rodina zamířila do Francie. Po dalším roce se stěhují do Washingtonu, D.C., kde se rodina konečně usadila a mladý Chau zde začal chodit do školy. Po dokončení studia vyráží na opačné pobřeží USA a v Los Angeles začíná svojí rozmanitou filmovou, či spíše televizní kariéru. 

Přes malé drobné role v méně či více slavných seriálech (MacGywer, JAG, Stargate SG-1 atd.) se dostává k sice vedlejší, ale přesto (pro mnoho fanoušků) kultovní roli Dr. Pierra Changa v celosvětovém seriálovém hitu Lost - Ztraceni. Právě on nejprve promlouvá k Lockovi a spol. ze všech nalezených pásek Iniciativy Dharma, aby nakonec hrál v páté sérii sám sebe i živého.

V současné době spolupracuje na menších i větších projektech. Naposledy například účinkuje jako Jules-Pierre Mao, otec Julie Mao, v nově vznikajícím sci-fi seriálu stanice SyFy The Expanse (2015).

Petr "Mufuck" Kastner

Herecká filmografie

Filmy

2020 Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
2019 The Honeymoon Phase
2017 F**Ked Up
2016 The Last Tour
2015 Kluk od vedle
2013 Našrot
The Ordained (TV film)
2010 Lost - Epilogue: The New Man in Charge
2009 Lightbulb
Podnájemník
Čekání na zázrak
2006 11. září
No. 6
Temný úsvit
2004 Hlava nehlava (TV film)
2003 Paříž
2000 Co se vaří?
Nebezpečná hloubka
Papírové střely
1999 At Face Value
1998 Smrtonosná zbraň 4
1997 Pilní zloději
Tlouštík z Beverly Hills
Zraněná
Čínský hlavolam
1996 Shattered Mind (TV film)
1995 Není cesty zpět
1994 Modrý tygr
1993 Zabiják
1992 Narušitelé (TV film)
Rychlý jako blesk
1991 Želví nindžové II
1990 Hirošima: město popela (TV film)
1989 Železný trojúhelník
1988 Tragický let (TV film)
1987 G.I. Joe: The Movie

TV seriály

2020 Magnum P.I. (TV seriál)
A Game of Cat and Mouse (S02E14)
Poslední chlap (TV seriál)
Keep the Change (S08E17)
2019 Pokoj 104 (TV seriál)
Itchy (S03E03)
The Tick (TV seriál)
Choose Love! (S02E10)
In the Woods (S02E09)
Joan! (S02E08)
další epizody (5)
Vražedná práva (TV seriál)
I Hate the World (S06E04)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Bears and Cubs (S16E16)
2018 The Tick (TV seriál)
The End of the Beginning (Of the Start of the Dawn of the Age of Superheros) (S01E12)
The Beginning of the End (S01E11)
After Midnight (S01E08)
The Expanse (TV seriál)
Intransigence (S03E09)
Immolation (S03E06)
Triple Point (S03E05)
další epizody (6)
Poslední chlap (TV seriál)
One Flew Into the Empty Nest (S07E05)
2017 MacGyver (TV seriál)
Compass (S01E19)
The Tick (TV seriál)
Fear of Flying (S01E05)
Party Crashers (S01E04)
The Expanse (TV seriál)
The Monster and the Rocket (S02E12)
Here There Be Dragons (S02E11)
Godspeed (S02E04)
další epizody (4)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Na suchu (S01E01)
Aquarius (TV seriál)
While My Guitar Gently Weeps (S02E08)
The Expanse (TV seriál)
Leviathan Wakes (S01E10)
Critical Mass (S01E09)
2015 The Expanse (TV seriál)
The Big Empty (S01E02)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Čtveřice (S04E11)
2014 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pod povrchem (S04E17)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Itch (S10E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Ztracená v cizí zemi (S10E06)
2013 Tělo jako důkaz (TV seriál)
Zmizení (S03E09)
Nikita (TV seriál)
Til Death Do Us Part (S03E22)
2012 Procitnutí (TV seriál)
Game Day (E09)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Drak a víla (S03E18)
2011 Chicago: Zákon ulice (TV seriál)
Vražda v čínské čtvrti (E05)
Franklin a Bash (TV seriál)
Jennifer of Troy (S01E03)
Castle na zabití (TV seriál)
Romeo a Julie po čínsku (S04E04)
Chuck (TV seriál)
Chuck a první banka zla (S04E17)
2010 Obscurus Lupa Presents (TV seriál) - a.z.
The Deep End (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Huga má každý rád (S06E12)
2009 Gary Unmarried (TV seriál)
Gary and the Trophy (S01E18)
Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Následuj vůdce (S05E15)
další epizody (7)
2008 Gemini Division (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Do You Hear What I Hear? (S04E04)
Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
2007 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Podvědomí (S02E13)
Žralok (TV seriál)
Dr. Laura (S02E04)
Ztraceni (TV seriál)
Muž za oponou (S03E20)
Zadejte 77 (S03E11)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Špión (S03E04)
Ztraceni (TV seriál) - herec, a.z.
Cena za život (S03E05)
Žij s námi, sám zemřeš (S02E23) - a.z.
Otazník (S02E21)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Sem s bolestí! (S02E05)
Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Instruktáž (S02E03)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S04E20)
2004 North Shore (TV seriál)
Alias (TV seriál)
Průsečíky (S03E12)
2003 Dragnet (TV seriál)
Line of Fire (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Prozrazené tajemství (S06E17)
2001 V tajných službách (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Pucflek, část 2. (S07E10)
Pucflek, část 1. (S07E09)
2000 Neviditelný (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Most poblíž Kang So Ri (S05E18)
1999 Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové (TV seriál)
1997 Night Man (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Past (S04E01)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Goode Behavior (TV seriál)
Profit (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Vítáme miminko (S02E15)
1994 Zmije (TV seriál)
1993 Divoké palmy (TV seriál)
Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
Time Trax (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
Tequila a Bonetti (TV seriál)
1991 Reasonable Doubts (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Příšera v zálivu 2/2 (S02E02)
Příšera v zálivu 1/2 (S02E01)
MacGyver (TV seriál)
Coltonové (S07E05)
1990 Flash (TV seriál)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
Četa v akci (TV seriál)
1985 G.I. Joe (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lost: A Journey in Time (TV film)
Lost: Destiny Calls (TV film)

Host

TV pořady

2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky