Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Primal nám nám představí spojení dvou rozdílných světů a vznik jednoho nepravděpodobného přátelství. Lidé jsou na počátku své evoluce. Dinosauři se blíží konci své existence. A přesto mezi člověkem a dinosaurem vznikne přátelství svázané tragédií. Jen spolu totiž mohou přežít v tomto násilném rodícím se světě. (topr harley)

Recenze (36)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moc děkuju Hladovi za doporučení. Tohle je naprosto ultimátní conanovska pecka.   Popravdě se mi moc nechtělo do němého animáku, ale byla to chyba. S autorem mám minimální zkušenosti z jeho "dětské" tvorby a je to génius.  Nenechte se odradit jednoduchou animaci, protože je na pozadí skutečné umění. Ale opravdu, tam jsou prostě záběry, které jsem si pauznul a chtěl zarámovat. Mimo to je to teda pořádně drsný, létají tam končetiny a hektolitry krve. Má to fajn buddy chemii. No a vzhledem k tomu, že to má finále druhé řady v pátek, tak je to aktuálně nejlepší fantasy v TV. A druhá řada teda graduje doslova epicky. Hrozně milá věc s trestuhodně málo hodnoceními na ČSFD, napravte to pls! 9/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde je každý den života bojem o přežití si pro nás občas osud připraví nečekaná setkání a nemožné spojence... Jedním slovem lahůdka! Animace je podmanivá, akce je dechberoucí a jako úplně nejlepší je jednoznačně hudební doprovod! Tohle se hodně povedlo, zajímavé příběhy, které mají svou hloubku a to v nich nemusí padnout ani jedno slovo. Prošel jsem to na jeden zátah se zatajeným dechem a užíval si každý díl, každý souboj, každý hlubší okamžik... Jistě, je to místy přitažené za vlasy a zdejší pračlověk má schopnosti, za které by se nemusel stydět ani takový Legolas s Hulkem dohromady, ale o to je to ještě víc cool a někdy i k pousmání... Velký zážitek. 9,2/10 ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To všem jebe v hlavě, nebo co? Vždyť to je průměrnej, ne zrovna extra nápaditej animák, který je třeba vedle Samuraje Jacka jen chudým příbuzným.. Sere mě ten hype okolo a fakt, že je to v zásadě kreacionistický žvást, který nenápadně podsouvá mladým američanům (a dementům z jiných částí světa) myšlenku, že lidi a dinosauři mohli sdílet jeden časoprostor. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická akčná miniatúra. Ukričaná, nekompromisná, krvavá a živočíšna. Radosť pozerať na takýto mĺkvy animovaný mix Barbara Conana, Strateného sveta, Boja o oheň, Vikingov a 10 000 pred Kristom. A, samozrejme, aj kultového Heavy Metalu. Návyková záležitosť.          85 % ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Scénárista1:"Když jsem byl malej, přál jsem si, aby Barbar Conan jezdil na tyranosaurovi." Scénárista2:"Já taky." Scénárista1:"Poď o tom natočit seriál." Námět, který by vymyslelo osmileté dítě. Kostrbatá plochá animace. Velikost jednotlivých postav vůči okolí a vůči sobě navzájem se mění častěji než ve filmech o Godzille. Totální absence mluveného slova. A přesto... Výsledkem je atmosferický thriller s horrorovými prvky, kde prokreslené postavy bojují o přežití ve fantasy kulisách. Proč je Primal lepší než drtivá většina současné fantasy tvorby? Protože v Primal všichni drží hubu. Místo kecání posouvají děj. Pusťte někdo Primal tvůrcům Rodu draka, ať vidí názornou ukázku poučky "Show, don´t tell". Kulervoucí první řada.  V druhé řadě přibilo nadpřirozeno, které paradoxně ubralo dost z počátečního kouzla. Na druhou stranu si autoři více pohráli se střihem a konceptem příběhu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Seriál nemá téměř žádné dialogy, zaměřuje se pouze na vizuální vyprávění. Jedinou výjimkou je vokální doprovod chrochtání, křiku a řevu. (catnipped)

Reklama

Reklama