Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (71)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ki-hun je jednoducho smoliar, ktorý má navyše aj hlboko do vrecka. Raz sa na neho usmeje šťastie a on sa dostáva do hry, kde môže vyhrať obrovský balík peňazí a navždy sa dostať so životných dlhov. Problém je v tom, že v tejto hre nie je sám a každá chyba si berie tú najvyššiu daň. Prevedenie: Nie som znalec Ázijskej tvorby ani nikdy nebudem ale konečne sa mi postavy nezlievajú do jednej a majú veľmi dobre vykreslené charaktery. Dej prvého dielu ide hneď na vec a na nič sa nehrá čo oceňujem. Pridaná hodnota: Človek sa až zamyslí nad tým, ako je svet zadlžený a čo všetko sú ľudia ochotný pre farebné papieriky podstúpiť. 98% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda mě k dalšímu sledování nijak zvlášť nenalákala. Hlavní hrdina má jednu polohu rozzlobeného muže, který každou druhou větu řve z plných plic (ačkoliv stejně se chovají i ostatní). A ono „překvapení“ co se týče her snad muselo být každému jasné už dávno předem. Vyřazení neznamená, že hráč odejde, ale že bude zabit. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl naprosto super. Působil i dost fakt, že první polovinu jsem se skoro nonstop smála. Takže to suprově vtáhlo díky hlavní postavě: tak trochu trouba, věčný smolař. Kdo by s ním nesoucítil?! Právě proto mě to vážně bavilo a díl je proto moc fajn. Ale. Nedávno jsem konečně viděla Alice in Borderland, kde si to každý tak trochu rád přirovnával právě tady k olihni. A musím říct, že po prvním díle jsem byla vtažená mnohem víc do Alice, přestože topový kvality to rozhodně má obojí. Tak snad se k tomu v dalším dílu přidají i ty ostatní přidaný hodnoty. Zatím je to výhra o prsa čínský atletky (smí se to ještě říkat?), tak snad se srovnají skóre a bude to vyrovnaně, ať jsou šťastný úplně všichni  :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo od začátku do konce nekompromisně dobrý. Tak vynikající úvod do seriálu nepamatuju. Jinak hlavní hrdina měl dlužit cca 410 miliónů wonů, což je na koruny asi 7,5 miliónů (1 won=0,018 Kč). Když v rychlosti přeříkávali, kolik má ten kterej hráč venku dluhů, zaznívaly tam i miliardy. Nevím, nakolik věrně to kopíruje situaci lidí v Jižní Korei, ale znamenalo by to, že dluhy některých lidí jsou tam astronomický. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem velké obavy. Protože když je něco až moc "doporučované" a "hype" kolem toho neopadne moc brzo, většinou to smrdí průserem. První díl byl super, užila jsem si ho. Sice to pro někoho může být zpočátku natahované, ale dobře nám to ukázalo, s jakými lidmi se budeme (nejspíš) setkávat i v dalších dílech. Doufám taky, že se taky bude hezky pohrávat s lidskou psychikou, to téma k tomu přímo vybízí. Snad to nebude promarněná šance. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama