Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

castor 

všechny recenze uživatele

Přepálená a šmrncovní klasika, která je remakem i pokračováním původní látky, kterak potulný kytarista s tajemným pouzdrem za pár tisíc dolarů ožil díky Robertu Rodriguezovi, kterého zdobí nespočet nápadů. V baru mezitím jistý gringo s ksichtem Steva Buscemiho vypráví o pistolníkovi, který vybílil lokál i s barmanem. Startuje komicky stylizovaná akční pohádka, kterak charismatický Antonio Banderas pročistí vzduch i počet ostrých hochů jednoho narkobarona, v knihkupectví rozvášní skvostnou a tělesně velmi dobře disponovanou Salmu Hayek, naštve nájemného vrhače nožů Dannyho Treja a potěší několik generací diváků. Protože uvolněný Desperado baví i po dvaceti letech. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejlepším filmovým testem je čas a Desperado v něm obstál i když mu v závěru trochu začala ujíždět půda pod nohama. I po letech zůstává mexická pomsta lahůdkovou akční zábavou s několika vymazlenými akcemi, několika neodolatelně epickými záběry a nezapomenutelnou dvojicí, v níž Salma Hayek oslnila svou krásou a Banderas vytvořil nejen svou životní roli, ale také jednoho z nejcharismatičtějších filmových bijců. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl ako desať ročný, chodil som na husle a predstavoval som si ako mám namiesto nich plné púzdro guľometov a iných hračiek a že keď ma bude učiteľka buzerovať, jednoducho jedno z toho použijem. Teraz mám cez dvadsať a túto akčnú mašinériu si užívam ešte viac. Rodrigez prekonal po snímku 'El Mariachi' sám seba a niečo podobné už asi nezopakuje, čoho dôkazom je trapošina 'Once Upon a Time in Mexico'. 85%. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zdejšími názory, že první polovina je skvělá, ale bohužel také souhlasím s tím, že druhá ztrácí tempo, akci, hlášky, prostě všechno to, co bylo na první části tak bombastické. Moje hodnocení je výsledkem toho, že se bez tohohle typu filmů docela i obejdu, takže ode mě poctivých 70% a pokud milujete střílečky, přidejte si směle 20% navrch a jděte se bavit. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stylová polo-akční podívaná s charismatickým Banderasem, řítícím se za pomstou, v čele. Když Desperado vytasí kolty a vystřílí celý bar padouchů, padají i mnohé seriózní westerny na kolena, tyto, až lehce Woo-ovské, přestřelky jsou skutečně na filmu to nejlepší, neboť dramatická linie je velice triviální, až na pár výjimek předvídatelná a zbytečně dodává sympatickému filmu "splachovací" dojem. Desperado však není nezralým pokusem, při svých nedostatcích namísto do trapnosti raději zabrousí do osvěžujícího černého humoru a parodií žánru, přesto je ale jeho působení z založeno větší části na iracionálních dojmech ala "přirostnutí k srdci", a mě zrovna k srdci nepřirostl. 7/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Snímek měl akutní nedostatek herců, jelikož většině známějších tváří se nechtělo jet natáčet do Mexika. Nebylo tedy ojedinělé, že režisér Robert Rodriguez obsazoval civilisty z městečka, kde se právě natáčelo. (Zeebonk)
  • Když příjde El Mariachi (Antonio Banderas) do baru, tak se mu dvakrát po sobě otevře pouzdro se zbraněmi. (Duoscop)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama