Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mistrovske dilo Roberta Rodrigueze, kez by se vykaslal na blbosti typu Spy Kids a dal tocil podobne filmy. Se Sin City to nejlepsi, co kdy natocil, i kdyz se v podstate jedna jen o takovej remake / pokracovani puvodniho El Mariachiho. Pribeh je pekelne sviznej a kdyz tempo polevi, tak je to opravdu jen na okamzik. Navic Antonio Banderas a Salma Hayek jsou pekelne vostry. A nesmim zapomenout na skvelyho Steva Buscemiho s jeho peknou historkou a hlavne na nejlepsi scenu filmu - Tarantinovo vtipek a taky na jednoho z nejlepsich zaporaku a zaroven pekne odpornyho Dannyho Treja, ta jeho postava, to je parada. Do toho hraje skvela hudba, spousta prestrelek a male cameo puvodniho El Mariachiho. Nemam co vytknout, tohle nema chybu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přepálená a šmrncovní klasika, která je remakem i pokračováním původní látky, kterak potulný kytarista s tajemným pouzdrem za pár tisíc dolarů ožil díky Robertu Rodriguezovi, kterého zdobí nespočet nápadů. V baru mezitím jistý gringo s ksichtem Steva Buscemiho vypráví o pistolníkovi, který vybílil lokál i s barmanem. Startuje komicky stylizovaná akční pohádka, kterak charismatický Antonio Banderas pročistí vzduch i počet ostrých hochů jednoho narkobarona, v knihkupectví rozvášní skvostnou a tělesně velmi dobře disponovanou Salmu Hayek, naštve nájemného vrhače nožů Dannyho Treja a potěší několik generací diváků. Protože uvolněný Desperado baví i po dvaceti letech. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.0/10] | me: Veľa muziky za málo peňazí. Antonio je El Mariachi,... až na to, že nenosí vo futrále gytaru. Akčná jazda plná krvy, špinavých chlapov, bohovských hlášok a Salmy. Mexikán s nožmi, chango teplý jak chcanky, Quentinov príbeh na bare, chlap bez zubov, ... Film v každom momente baví – buď je kvalitne vtipný alebo tvrdý alebo scény so Salmou  alebo ... je toho veľa a graduje to ... a keď už nestačí artiléria jedného futrálu je podrebné zavolať kamarátov na ďalšie gytarové sóla. Každa scéna je potešenie pre oko. Všetko je špinavé : chalpy, bary, hajzle ... atmosféra ako vyšitá a do toho antonio, ktorý len niekoho hľadá a akosi nikto mu nechce dať slušnú odpoveď. To proste môžem zas a znova a stále sa budem tešiť na každú scénu ako kdy by to bylo po prvé. "Tak to vidíš, obsluha je na hovno, pivo chutná jak chcanky, a furt sem někdo leze." ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

remake režisérova debutu el mariachi,desperado,je dnes už klasikou která nepotřebuje příliš komentářů,skvělý antonio banderas,steve buscemi,danny trejo a snad nejlepčí tarantinova mini rolička.někteří zvás zde píší že první půle je nadupaná a ta druhá pokulhává,zas tak pravda to není,člověk se u toho baví furt,jen škoda že se rodriguez rozhodl odstranit konečnou přestřelku,to filmu prý v některých kruzích velice ublížilo. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Při útoku na obrněnou limuzínu se Navajas (Danny Trejo) skryje u předního kola a vytáhne dva nože ze své vesty. Při záběru zblízka je drží v levé ruce, v dalším záběru je hází pravou rukou. (Pravus)
  • Snímek měl akutní nedostatek herců, jelikož většině známějších tváří se nechtělo jet natáčet do Mexika. Nebylo tedy ojedinělé, že režisér Robert Rodriguez obsazoval civilisty z městečka, kde se právě natáčelo. (Zeebonk)
  • Když na začátku filmu El Mariachi (Antonio Banderas) praští jednoho násilníka v baru kytarou, tak má potom rozcuchané vlasy. V dalším záběru už je má ale zase upravené. (Duoscop)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama