Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílnou dramatickou minisérii Bludné kruhy, inspirovanou bestselerovým románem spisovatele Wallyho Lamba z roku 1998, zadaptoval a zrežíroval Derek Cianfrance. Mark Ruffalo ztvárňuje dva bratry – jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století. Seriál, který ukazuje Dominicka a Thomase v různých fázích života, začíná v jejich současnosti, kdy se oba bratři blíží střednímu věku, protkané Dominickovými četnými vzpomínkami na dospívání. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající! Hulkovo druhé já oplývá nečekanou dávkou citu. Respektive z něj možná něco takového vždycky vyzařovalo a spíš mě tehdy překvapil ten Hulk, i když to byl vlastně taky celkem senzitivní chlapík. Bludné kruhy se krásně rozplynuly, zůstalo jen plné vědomí, zejména závěr byl pro mne po všech stránkách příjemným překvapením. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mňa tento seriál neuchvátil, ako zvyšok tunajšej pospolitosti, pretože mne jeden super herecký výkon a zaujímavá talianska dejová linka na pobavenie nestačí. Páčilo sa mi ako seriál skončil, ako sa so všetkým vysporiadal, ako priniesol úľavu či zmierenie. Ale nudnejšie zobrazenie sledu tragédií som ešte nezažil. Možno to bolo práve tým, že tých bolestných udalostí tu bolo priveľa, že len málokto by uveril, že sa to deje v jednej rodine alebo jednému človeku. Na takúto komornú drámu by stačil aj celovečerný film a vtedy by to možno bolo aj na Oscara. Pretože napriek tomu, že niektorí užívatelia už Ruffalovi odovzdávajú zlatú sošku, zabúdajú na to, že Oscary sa za seriály neodovzdávajú. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - Mark je bůh! Tolik stačí říct a všem musí být jasné, že tohle je jedinečný seriál. Po dobu 6 týdnů jsem vždy v pondělí s napětím očekával nový díl a vždy se mi dostalo obrovského množství emocí. Mark opravdu dokázal, že každý z bratří byl vyobrazen tak odlišně, že jste si kolikrát říkali, že to jsou 2 různí herci. Zejména v roli Dominicka hrál tak přirozeně a čistě, že máte pocit, že vlastně nehraje. Aktuálně pouze 334 hodnocení, ale i to stačí ke krásným 88 % a 191. místu mezi nej filmy. Přátelé, nebojte se seriálu, neodvracejte zrak od tématu schizofrenie. 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dvou bratrech z nichž jeden trpí schizofrenií a druhý ho ochraňuje. Oba hraje Mark Ruffalo. Chudák musel střídavě hubnout a tloustnout, protože s režisérem chtěli, aby to vypadalo přirozeně. Občas Ruffala ve scénách zezadu zastoupí jiný herec. Musím přiznat, že Bludné kruhy mě zaujali hned od úvodních záběrů. Podívaná to není vůbec oddychovka. Těžká témata, pochmurná nálada, hustá zoufalost. Asi nic příjemného v době koronavirové pandemie. Ale možná lepší než se dívat na šťastné zabezpečené postavy romcomů. O natočení se zasloužili Američané spisovatel Wally Lamb jako autor předlohy, Mark Ruffala, kterého jeho kniha zaujala a herce Hulka, který knihu převedl jako producent do filmového vyprávění. A filmař Derek Cianfrance, který napsal a režíroval všech šest dílů. Všichni mají rádi příběhy, které jsou silné kvůli obtížným osudům a stigmatizovaným tématům. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo je ve všech svých polohách naprosto a absolutně geniální a celý ten příběh podbarvený jeho voiceoverem je až nečekaně zajímavý, hluboký a epický. Trošku jsem se obával jisté natahovanosti, ale ta se nedostavila ani na moment. Vynikající výkony v tomhle nesmírně působivém seriálu podávají také všechna Ruffalova mladší já. Dojemná a emocionálně hluboká věc, u které se sešel skvělý scenárista a režisér (v jedné osobě), vynikající herci a jistě neméně zajímavá předloha, kterou jsem nečetl. Každopádně Bludné kruhy jsou opravdu zážitek, který vás emocionálně vyždíme po všech stránkách. 80%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Mark Ruffalo zhubl 9 kilogramů před natáčením postavy Dominicka. Po dotočení všech scén této postavy si dal šestitýdenní pauzu, aby nabral více než 13 kilogramů pro ztvárnění postavy dvojčete Thomase. Jeho dablér Gabe Fazio, který je stejné výšky jako Mark, rovněž zhubl 13 kilogramů pro důvěryhodné zobrazení postavy Dominicka. (Kuzmik)
  • Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy. (klukluka)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama