Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když je v lesích Georgie nalezeno tělo jedenáctiletého chlapce, detektiv Ralph Anderson se pouští do vyšetřování děsivé vraždy. Jelikož důkazy i svědectví naznačují, že vrahem je místní učitel a baseballový trenér Terry Maitland, Ralph se postará o jeho zatčení na veřejnosti. Je však zmatený z Terryho zjevné lhostejnosti k tomu svůj zločin skrýt. Poté, co Terryho žena Glory zavolá na pomoc jejich právníka Howieho Salomona, zmatený Terry během výslechu předloží neprůstřelné alibi. Howie mezitím pověří svého osobního asistenta Aleca Pelleyho, aby prověřil Terryho verzi příběhu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (48)

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Bojím se, že toto napětí, tempo (antitempo) a kvalita nemůže vydržet po celou řadu, ale když se netrpělivě vrtíte v křesle, manželka vám ve 23:15 po skončení prvního dílu řekne pusť tam ještě jeden a potom následuje skoro hádka, když oznámíte, že stejně do 8. března nebudeme vědět, jak to dopadlo, tak je něco velmi dobře. Od první řady True Detective jsem nebyl tak okamžitě a nekompromisně zaháčkován a přikován k obrazovce. ()

B3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko niečo napísať bez toho, aby som neprezrádzal dej, tak radšej nebudem kaziť druhým kúzlo objavovania. Scenárista Richard Price pracoval v minulosti napr. na seriáli The Wire. Čo sa týka zábavy, chuti pustiť si ďalší diel, vtiahnutia do deja, ťaživej atmosféry, hudby aj kamery, hereckých výkonov, je to takmer dokonalé. Určite si kúpim ešte aj knihu, pretože v tomto poradí (najprv film, potom kniha) nevadí rozdiel v kvalite. Stephena Kinga považujem za ťažko sfilmovateľného, s výnimkou pár vecí (Shawshank Redemption, The Running Man, It, The Shining + Doctor Sleep) a pár, ktoré som asi zabudol, sú to nepodarky (pričom kniha je vždy skvelá), takže toto už keď je ako film úplná pecka, tak pri knihe budem mať zase obhryzené nechty. ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší (než True Detective), ale skvělé! Konkrétní důvody: a) Atmosféra nejvíc jako True Detective (od dob True Detective - série 1); b) ambienty jako ze starého dobrého Falloutu, když se člověk prodíral mezi zelenými káděmi po mutantech; c) skvělá kamera! - každý druhý pohled coby sexy hrátky s hloubkou ostrosti, jistě natočeno nějakým hodně starým, hodně světelným a hodně šíleným cine či jiný-formát-adapted objektivem ala Dallmeyer Super Six, Kodak Aero Ektar, P Angenieux..., jen si posuďte ten bokeh; d) jako obvykle husté Kingovo téma (leč poněkud paranormálnější, než TD). Jinak moc pěkné civilní charaktery (a též některé další švihnuté nenormální charaktery!). ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu parádní atmosféru na to budu muset hodit očko i na další díly.Jason Bateman pěkná režie,ale i jako herec umí.Pravda je,že v Ozark mě přestal bavit samotný seriál vcelku brzo.Knížku nečetl a celkově Stephen King není úplně můj šálek kávy,ale na tohle jsem sakra zvědavej.Pilot parádně vykresluje postavu a dokáže ji i prodat.V detektivním měřítku sledujete vlastně pomalu skvost,který doufám dalšíma díly bude jen překvapovat.90% ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší začátek jsem si snad ani nedokázal představit. Adpatace Kinga to mají hodně těžké a až příliš často je pokazí buď scénář nebo nefunkční atmosféra. Tady? Tady je to naprostá pecka! Tohle jede na sto 100% od prvních vteřin. Řemeslná špica, temná mrazivá atmosféra, skvělý herci a hodně fajn rozehraná zaplétka. Zvolená hudba skvělá. Kontrast mezi vyšetřujícími poldy, rodinou "vraha" i tou, která přišla o někoho blízkého jede přesně v duchu Kinga, který si rád pohrává s různými úhly pohledu více charakterů. Mysterózní prvky také už vystrkují růžky, aniž by kazily dojem. Našlápnutí na jeden z nejlepších seriálů roku a to je leden! Hlavně ať tahle kvalita vydrží co nejdýl! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)

Reklama

Reklama