Reklama

Reklama

Candyman

Trailer

Helena Lylová (Virginia Madsen) se smála, když od svého spolužáka slyšela hrůzný příběh o Candymanovi, vraždícím monstru s hákem místo ruky. Nevěřila ani tehdy, když tajně navštívila místo, kde se odehrála brutální vražda. Candyman ji o své existenci však brzo přesvědčil, když rozpoutal peklo plné zohavených mrtvol. Protože však policie na duchy nevěří, podezřelou se pro ně stává Helena. A jenom jediný člověk ji může očistit. Candyman. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Jordan 

všechny recenze uživatele

výborný horor. zbožňujem urban legends (dokonca aj ako predmet štúdia), preto ma námet dostal ihneď, temný a satanský tony todd ako candyman a naondulovaná a provokatérsky hanblivá virginia madsen a úžasná atmosféra - posprejované projects, kde sa bojíte vliezť, pretože scenárista a režisér rose vám okolo toho vybudoval slušnú paranoiu ešte predtým, než nás tam sugestívnou pomalou kamerou z vtáčej perspektívy za znenia geniálnej glassovej muziky vovedie, náznakmi a brutálnymi skokmi a poctivým hrorovým remeslom budované psycho a skvelý, och skvelý záver! môj osobný malý kult! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Helen píše diplomovú prácu o sériovom mäsovom vrahovi, ktorý vraždil ľudí hákom na pravej ruke. Nikto však v neho už neverí. Ten kto, ale jeho meno päť krát vysloví pri pohľade do zrkadla, oživí jeho spomienku a privedie tak späť medzi ľudí. Nakoľko chce Helen pre svoju diplomovku urobiť maximum, poruší základné pravidlo. To nemala robiť. Prvých 45 minút na úrovni najslabšieho futbalového zápasu "okresního přeboru". Neskutočná nuda, úplne bez napätia a ničím zaujímavé dielo. "Druhý polčas", zrejme po prestriedaní zlepšenie, ktoré však mne pohľad na tento film nijak extra nezmenilo. Horory z 90' rokov sú pre mňa len výnimočnou zábavou a tento medzi ne proste nepatrí. Snáď až na pár momentov nie je v tomto filme nič čo by ma nejak výrazne potešilo. A momenty sú asi dva. Trošku málo nie? ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu věcí, za který si to body zaslouží. Třeba za celkem jednoduchou až táborákovou zápletku, dobrý ghetto prostředí, nepředvídatelnost. Na druhou stranu stranu se ten film i přesto, že není nijak dlouhý, poměrně vleče a hlavně NENÍ vůbec strašidelný, Virginia Madsen (jsem jedinej, komu připomíná Sharon Stone?) podle dobrá herečka není a ta místy až klášterní hudba mi tam taky nepasovala. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

90. léta znamenají pro horror bídu s nouzí. A Candyman byl dvouokým králem mezi slepci. Předloze (novela Clivea Barkera Zapovězené) rozhodně ostudu nedělá. Bere si z ní pouze základní motiv betonové sídlištní džungle, plné graffiti, novodobých urban legends, odcizení a kriminality. Hodně originální horror. Jeho poslední třetina možná už není tak povedená, jako to, co jí předchází, ale tvrzení, že král je nahý, je v tomto případě pouze důkazem krátkozrakosti. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

"Look into the mirror where the secret lies, just turn the lights down low and say it five times, from the spirit world comes a spiteful slave, seeking retrobution from beyond the grave....I leave no evidence and I leave no signs, because of hooked hand, many yeah have died, I'm out to get you, any way I can, this is not a game, it's real life the Candyman..." ()

Galerie (68)

Zajímavosti (29)

  • Film aj predloha sú inšpirované tzv. "urban legends", mestskými legendami, konkrétne tou o mužovi s hákom. (BlackTom)
  • Virginia Madsen trpí alergií na včely, proto byla u natáčení vždy připravená sanitka. (TomikZlesa)
  • Nápis „Sweets to the Sweet“ napsaný v Cabrini Green pochází z Shakespearova Hamleta. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama