Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (235)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zase důkaz, že nejlepší filmy mají na ČSFD defaultně pod 70%. Paul se rozjel mimo komfortní linii do prérie, kde život je kruh a aby člověk mohl jít dál, musí si pamatovat. Jednoduchý, ale překrásně vystavěný a plynulými tahy kamery vyprávěný příběh, který člověk slyšel už stokrát, ale v podání dua Hanks - Zengel ho bude chtít slyšet znovu a znovu. Tichý komentář k rozvrácené Americe a potřebě laskavosti a přijetí odlišností možná nemá žádnou závratnou hloubku, ale je to určitě Greengrassův nejosobnější, nejintimnější a nejdojemnější počin, který mě svou prostou dobrotou přiměl místy věřit, že svět není v hajzlu. Smekám a miluju to. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že pokud jste zívali nudou u 1917, News of the World snad raději ani nezapínejte. Greengrass servíruje neuvěřitelně pomalou podívanou, která stojí primárně na úžasném vizuálu westernových panoramat, které narušuje pouze několik krátkých "promítaných" sekvencí, Tomu Hanksovi a malé Johanně. Je třeba říct, že charakteristické chování dívenky je někdy podáno až příliš naivně, ale kolem a kolem, vztah této dvojice vesměs funguje. Většina diváků však bude mít problém s tím, že tahle road movie na první pohled nepřináší nic zajímavého. Tak nějak si začne, zmapuje část jednoho života, a zase skončí. Má sice dvě velice intenzivní dramatické scény a několik menších detailů, ze kterých mrazí, ale pokud nejste zvědaví na zadumané projížďky vyprahlými prériemi, pak budete velice pravděpodobně zklamaní. Zprávy ze světa jsou jednoduše filmem, který má hodně úzkou cílovku. A vy jen musíte doufat, že jste její součástí. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tato movie road se mi velmi líbila. Realisticky (pravděpodobně) zobrazená společnost v Texasu po občanské válce v Americe. Krásná krajina. K filmu padnoucí hudba. Výborná chemie mezi hlavní dvojicí - tradičně skvělý Tom Hanks a dvanáctiletá německá holčička. Příběh dítěte nedotčeného civilizací, který dokáže rozesmutnit i nadchnout. ■ P.S. Kdo čeká western, bude sklamán - toto je prostě příběh z Texasu druhé poloviny 19. století. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle neotřelý western určitě nese inovativní zápletku. Hanksovi ta role zprávaře bezvadně sedla, všechno jsem věřil, takřka bez síly krásně odehrané řemeslo. Mala Johana skvěle předvedla zmatení mysli indiánskou výchovou, následnou převýchovou od Hankse, celý její těžký úděl vyvraždění původní rodiny, ujmutí indiánů, celá ta krvavá vřava divokého západu v jejím kratičkém životě byla vepsána do její tváře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kvalitne nakrútený western s kvalitným scenárom a dobrými hereckými výkonmi, kedy herci hrajú skutočne svoje postavy a napríklad po chvíli zabudnete na to, že sledujete Hanksa. Čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že som sa westernov už pred dávnejšou dobou prehltil (najmä tých klasických) a nemám príliš chuť objavovať nové. Napriek obdivu ku Greengrassovej poctivej práci musím dať nižšie hodnotenie. Ale News of the World obsahuje určitú formu reflexie súčasnosti, kedy máme v spoločnosti tiež problém vo výbere toho, čo čítať, a čo nie. Nehovoriac o dobovom rasistickom zmýšľaní v Texase tesne po prehratej vojne, tam ale súčasnú situáciu ohodnotiť nedokážem. Helena Zengel bude asi už raz a navždy narušovať systém... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama