Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepý návrat do Západozemí nabízí přesně to, co předchozí série Hra o trůny. Temná doba s rytíři, draky!, intrikami a bojem o moc. Ten sice teprve začíná, ale je naprosto jasné, jak bude pokračovat. A to nejen proto, že řada věcí je známá z literární série...což mně ale vůbec nevadí, páč ani té se filmaři příliš věrně nedrželi. Jedna z nejpůsobivějších scén je turnaj s prostřihy na porod královny. Vlastně jsem spokojen, hlavně s draky, a plný počet nedám jen proto, že jsem čekal větší odvaz, na nějž je ale doufám našlápnuto. Snad jen princezna moc krásy nepobrala, ale tak to chodí i v životě. Matt Smith byl dobrá volba, z jeho pohledu běhá mráz po zádech... ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do světa, který určil novodobou televizní zábavu. A je to opět velkoryse pojato. Šachové partie jsou zatím rozehrány jen tak napůl. Nesledujeme v tuto chvíli mraky postav jako v původním GOT, ale co není může rychle být. Sapochnik potvrzuje, že velkolepost umí, stejně tak jako akci, krev i orgie. Prostě esence GOT tam je a já se těšim, jak to bude pokračovat. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Žena nebo dítě? Musím uznat, že král má koule a je zatraceně bejsed, to se mi líbí. Měl jsem dlouho dobu dilema ohledně mého hodnocení u předchůdce na Trůně, avšak se zdá, že tento Dračí následce Trůnu bude na podobný úrovni, víceméně je to psaný stejným prasetem, tudíž se již svého vyššího hodnocení tolik nebojím, což bylo možná i zapříčiněno znásilněním poslední sérky, a věřím, že tento seriál je po chuťové stránce velice lahodný pro mé očka. Jediný, co mě zatím sere je ten kast, někomu se možná líbí, ale mi přijde pěkně wírd, prostě si budu muset na ty ksichty zvyknout. Jinak chválím za kreativní kremaci. :) ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra prvého dielu bola skvelá, hneď od začiatku a silno mi pripomenula prístup filmárov k téme, ktorým boli natočené prvé série GoT. Intrigy, nezodpovedané otázky, krutosť, ale aj elegancia, pravda, loajalita či teror. Známa hudba, detailne pojaté kostýmy, výprava, dokonca uhly, pod akými sú snímané scény, jednotlivé kúsky skladačky do seba zapadajú a vytvárajú obraz tohoto neuveriteľného sveta. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama