Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (181)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Na úvod chci zmínit, že jsem si předešlí hlavní seriál Hra o Trůny neskutečně v hloubi srdce zamiloval. Naprosto miluji tu výpravu, rozsáhlí fantasy svět, propracovaný příběh, ale především hlavně postavy. Ve směs všechny postavy byli napsány skvěle, miluji je a Jon a Tyrion mi v srdci zůstanou navždy. Upřímně se přiznám. že jsem na Rod Draka neměl obrovský hype a vrhnul jsem se na něj až po 3 vydaných epizodách. Udělal jsem chybu? Drží se prequel stejné kvality jako předešlí seriál? Naplnil první díl veškerá má očekávání? ANO. První část se zatím drží ve duchu první série originálu a nic víc jsem nepotřeboval. Máme tu fungující vládu Targaryenu, skvěle napsané postavy, překrásný svět, který už dost dobře známe a slušné vypravování děje. Rhaenyra pro mě zatím vede jako TOP postava a naprosto žeru její charakter a baví mě její příběh. Ze začátku seriálu jsem dost příjemně překvapen. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Velkolepý návrat k tomu, co Hru o trůny poprvé udělalo tolik populární. Prolog vás vcucne, během následné představovačky postav si každou zamilujete, a první pohyby figurkami po šachovnici ve druhé polovině pilotu vás zaháčkují takovým způsobem, že vaše pondělky budou v následujících pár letech opět ve znamení jediné věci – hltání každičkého momentu, který vám tvůrci seriálu spolu s G. R. R. Martinem v tomhle světě naservírují. Chybělo mi to a jsem moc rád, že se to vrací v takhle líbezném stylu. Více zde. 9/10 ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod tri mená, Considine, Smith, Alcock. Filmári od Amazonu by si mali ísť po školenie ako obsadzovať hlavné úlohy. Toto vyšlo na jednotku s hviezdičkou. Ja som s prvým dielom veľmi spokojný. Na rozdiel od Prsteňov, či chceme či nie, porovnávaniu sa nevyhneme, je zrejmé že tvorcovia tušia čo chcú ukázať ďalej. Ako úvod a rozbeh funguje prvý diel skvele. Od GOT sa hneď odlišuje seriál jemne, ale dôsledne, vážnejšou atmosférou v prvom rade a mne to sadlo. Uvidíme čo ďalej. (8/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi trochu nadhodnocuju, ale tohle je přesně to, co jsme po těch posledních sériích GoT potřebovali. Návrat do oblíbeného světa, syrového, surového, drsného, líbezně nasnímaného a maximálně atmosférického, navíc zatím zdá se opět skvěle napsaného. Casting na jedničku a rád zase někde vidím Rhyse Ifanse. No a Matt Smith perfektně slizký, kdy je evidentní, že se pro tyhle role narodil! Takže HBO perfektně nalákalo a já už se nemohu dočkat dalších dílů. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama