Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra přeruší svou cestu po Západozemí a Daemon princezně ukáže, jak vypadá Hedvábná ulice po setmění. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (74)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého. Je docela smutné sledovat, jak Pána prstenů drží nad vodou hlavně výprava a hra na "kdo je kdo", zatímco Rod draka roztáčí parádní drama s jedním hradem a podhradím a asi šesti postavami, které se snaží navzájem převézt a zastínit. Hltal jsem to od začátku do konce, teď už jen aby Graham McTavish přestal být nepochopitelně upozaděným křovím. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pičo tak tu sa dejú veci. To sa v podstate ani nedá písať bez vyzradenia či náznaku nejakého spoileru, ale skrátka som dostával jeden odjeb za druhým a asi najhutnejšia epizóda ( a to som človek ktorý za hutné epizódy seriálov považuje tie čo dajú akciu) takže o to viac plusových bodov tomu dávam. Zatím asi najlepšia epizóda a teším jak hovado čo bude ďalej ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z princezniných pytačiek zaujme ich formálne prevedenie a tasenie urazeného chlapca voči staršiemu protivníkovi. V menšom napätí a malej akcii sa pokračuje, keď drak skoro narazí do lode. Zaostrenie na princeznú a zmatnenie ostatných ľudí v zábere pokračuje aj po príchode do Kings Landing. Daemon vo veľkej sláve prichádza sám do sály plnej očakávania za kráľom, podáva mu meč na pridanie do trónu a skladá pred ním korunu zo svojej hlavy, ktorú získal. Princezná je pod svadobným tlakom, keďže dcéra lorda Corlysa sa bude vydávať, tak jej sobáš s mocným spojencom mnusí vyrovnať sily. Daemon berie neter inkognito do nočného mesta, kde sa v bordeli inšpirujú Borgiovcami. Viserys konečne posiela intrigujúceho Hightowera preč, ale len v momentálnej nálade a povie mu, že tak chce dosadiť svojho dediča na trón, že diskredituje jeho krv. Alicent to prepočula a dôverne sa rozpráva s Rhaneyrou. Tá odhalenú pravdu zapiera. Kráľ sa pohŕdavo rozpráva s bratom. Opäť tu máme intrigánsky dezert mnohochuti. Otázka Rhanyerinej cudnosti však otvára niektoré populárne témy, ako ženskú emancipáciu či počet sexuálnych partnerov pred začatím vzťahu, ktorých je ochotná druhá strana tolerovať. 21. storočie či nie, chlapi by u žien videli najradšej čo najnižšie číslo. Zatiaľ najlepšia epizóda série. Opäť sa postavenie postáv poprehadzovalo, z možných nepriateľov sa stanú pravdepodobne spojenci a z bývalých verných nepriatelia. Chýbala mi len akcia, ktorej absencia ale v záplave vývoja veľmi nevadila. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, já nevím, zatím si k celé záležitosti hledám cestu marně. Přesto jsem byl částečně příjemně překvapen, protože se mě poprvé začal zmocňovat dojem, že by mohly mít dialogy konečně jinou funkci než obvyklé bezobsažné šumění, jenže hned nato si tvůrci zase zavzpomínali, jak kdysi viděli necenzurovaného Caligulu, a zpoza záclon a lehkých závěsů začaly vykukovat obvykle skrývané součásti lidské anatomie. Nevím, jak toho na HBO pravidelně dosahují, protože se erotice ani pornu nebráním, ale tohle jejich prvoplánové hákování nenáročných diváků mě buď nudí, nebo přímo otravuje. A pokud pro mě někdo dokáže udělat z ženského těla nudnou nebo otravnou záležitost, musí to být neumětel par excellence. / Poučení: Donašeči byli, jsou a budou, problém proti minulosti spočívá v tom, že má dneska téměř každý chytrý telefon. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se tam kluk představil jako Blackwood, tak mi bylo jasné, že se tam určitě objeví i nějaký Bracken a určitě se poperou. Bloodraven to musel o 150 let později určitě sledovat ve flash backu z toho svýho stromu za Zdí, zavzpomínat na Bittersteela a hlupě se smát. Alicent je docela salty, ale ve skutečnosti jenom Rhaenyře závidí její sex life. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Daemon Targaryen (Matt Smith) říká Rhaenyře (Milly Alcock), že za poslední čtyři roky dospěla. Je to od doby, kdy se naposledy viděli, když Rhaenyra získala od Daemona ukradené dračí vejce a přinesla ho zpět do Králova přístaviště v epizodě Nezvedený princ (2022). Potvrzuje to také relativně krátkou dobu mezi epizodou Druhý svého jména (2022) a Král úzkého moře (doloženo Alicent Hightower v pozdějších fázích těhotenství v epizodě Druhý svého jména a s novorozencem v epizodě Král úzkého moře), vzhledem k tomu, že mezi 1. a 2. epizodou uplynulo šest měsíců a mezi 2. a 3. epizodou uplynuly více než dva roky. (mikki089)
  • Přehlídka nápadníků pro princeznu Rhaenyru  (Milly Alcock) se koná v Bouřlivém konci, sídle rodu Baratheonů. Je to poprvé, co lze vidět sídlo Baratheonů – to se neobjevilo ani ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Když Rhaenyra (Milly Alcock) drží valyrskou ocelovou dýku v ohni, jsou odhalena vepsaná slova: „Z mé krve pochází princ, který byl zaslíben, a jeho vůle bude písní ledu a ohně.“ To jsou téměř stejná slova, která ve Hře o trůny (od r. 2011) řekl Rhaegar Targaryen (Wilf Scolding) o svém synovi Aegonovi ve vizi, kterou Daenerys (Emilia Clarke) viděla v Domě Nesmrtelných: „Je to princ, který byl zaslíben, a jeho je píseň ledu a oheň.“ (mikki089)

Reklama

Reklama