Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (84)

Ajfist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak na Hru o trůny to rozhodně kvalitou nemá. V seriálu se hodně žvaní a děj moc neodsýpá.  Není to taková pecka jako předchozí seriál, je to rozhodně méně propracované. Hra o trůny měla opravdu šťávu, byla tam akce i hromada intrik a konverzace spousta trikových scén a děj měl spád. Rod draka bohužel spoustu z Her o trůny postrádá. Je to spíše seriál pro děti co budou nadšené z draků což je vlastně jediné co vyžadovalo větší digitální triky, jinak je to třeba na nějakou akci dost slabé. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradne vystihnuta atmosfera medzi vsetkymi "hracmi" na pohrebe Daemonovej zeny, Spochnik, ktory to reziroval je ozaj majster svojho remesla a v tejto epizode sa prekonal. Vykalkulovany zaver s bielovlasym stryckom bol paradnou sachovou partiou. Raenyra je "husta konzumentka moci". V tejto epizode je tak uzasna kamera, az z toho obcas obdivne mrazilo. Akurat deti oboch "novomanzelov" musia mat z dnesneho pohladu popletene hlavicky, kedze nemohli o ich minulosti tusit ani prd. A zaver z clna v poslednej minute, ktory cely nerativ posunie este inam, uff. Pecka. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě třetiny epizody, se hlavně mluví...a přesto je to skvostná podívaná. Zúročuje se dosavadní budování třecích ploch mezi postavami. Ostatně, kde jinde se šťourat v hnisajících ranách, než na pohřbu, kde se všichni sejdou pod jednou střechou. Mělo to parádní vnitřní pnutí i gradaci ve správných chvílích. Tohle není jen o scénáři, nebo předloze, ale hlavně o režii. Sapochnik má pro načasování velký cit a je sázka na jistotu. Pořád nejsem urvaný z toho, že je Rod draka spíš historická telenovela, ale uznávám, že v případě této epizody, tvůrci zabodovali. Škoda toho překotného závěru. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohreby nie sú to, čo bývali, odkedy skončil seriál The Sopranos. Čierny humor tu nenájdeme a napriek tomu, že sú všetci rozhádaní a na iných stranách barikády, tak sa tam toho veľa nestane. Rhaenyra sa dáva znova dokopy s Daemonom, ktorý odmieta brata. Mladší Alicentin syn ovládne najväčšieho draka. Detský konflikt prerastá v nezvratnú záležitosť a odhaľuje charaktery. Chýba mi viac kultových scén. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou výkyvy. Vypadá to, že byla sedmá epizoda jakýmsi vybočením z fáze, kdy je mi seriál buď k smíchu, nebo mě nudí. Nudí mě často hlavně proto, že mi příběh až příliš často připomíná záležitosti, v nichž znějí hlavně jihoamerická a turecká jména a ve kterých se namísto děje sází hlavně na prázdné žvanění a oční souboje. O pobavení se mi pak starají momenty, které tvůrci mysleli zcela vážně, ale já mám obrovský problém s tím, abych jim to žral. O tom, že považuji vzhled rodu Velaryonů za krajně nešťastný, jsem se už několikrát zmiňoval, v sedmém dílu ho ovšem s přehledem přebily jejich zvyky v oblasti pohřebnictví. Předpokládám, že po několika podobných obřadech budou mít v zálivu buď velmi mělko, nebo ti filutové budují nové molo. A když se vzdálím od vody a přesunu pozornost ke vzdušnému živlu, musím přiznat, že by mě nikdy nenapadlo, jak důležitým povelem k ovládnutí draka je prosté: "Ááááááááá!". Když ale ponechám humory stranou, musím uznat, že se epizoda vcelku vyvedla a přinesla několik dalších zářezů (ve všech významech tohoto slova). / Poučení: Tento díl o bastardech by se asi princi Harrymu nelíbil. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama