Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl řekl, že místo tance draků, tvůrci uklohní spíš labutí jezero. Neustále se jen hrozí, žádná postava nemá koule, dokonce i Daemon byl domestifikován. Nikdo nekompromisní, žádná sviňa, která se toho nebojí. I ta závěrečná smrt, byla podaná jako chovatelské selhání. Takže to působí jako scénáristická berlička, aby Rhaenyra ztratila zábrany. Pasáži s porodem nerozumím, mělo to být něco jako...koukejte, jak je princezna drsná?  Nemůžu si pomoct, ale nepůsobí to na mě jako sofistikovaný příběh. Charakteristika jednotlivých postav je mizerně načrtnutá. Sledujeme je jen skrze to, co říkají, ale zkuste si vzpomenout na GoT. Každá postava měla povahové rysy, pro ni typické. To tady není. A to jsme na konci první řady. Nebýt draků, na které se dobře dívá a jednookého Legolase, který je jediná cool postava, klidně bych dal o hvězdu míň. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo se o Píseň ledu a ohně zajímá více než skrze stížnosti na sociálních sítích, moc dobře ví, že první řada nemohla stihnout odvyprávět ty nejmocnější momenty celého příběhu, tudíž i všemi očekávané finále nepřináší velkolepou válku, nýbrž jen další z důvodů, proč k ní nakonec stejně musí dojít. Všemi možnými aspekty, které z Rodu draka dělají nadstandardní seriál, se ale epilog první sezóny pyšní a já se jdu posadit se slzou v oku do kouta nejen za smrt jedné z postav, ale hlavně za to, že dřív než za rok (a kus?) se navázání nedočkáme. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správná spojenectví, osudová dilemata a klíčové zvraty. Je dobré vědět, že tvůrci nezapomněli tvořit dechberoucí materiál. Jen škoda, že musel přijít až v posledních epizodách s výjimkou té první úvodní. Vyjimečná triková práce, skvělá výprava, závěr v napětí, které by se dalo krájet a zřejmě nejlepší scéna z celé série. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že zdejší hodnocení je teda těžce přestřelené. 7:00hod a 93%. Na finále řady to bylo sakra málo. Celý díl čekáte, co se stane, abyste si v poslední minutě povzdechli, že ano, smrt prince je potřebný impuls pro příběh, ale v kontextu řady a finále je to sakra málo. Rod draka měl dobře našlápnuto a kdyby měl povedené finále, mohl být zcela povedený a mohl trumfnout podzimní soupeře. Avšak díky se finále se to řadí do průměru a vcelku nudy. Je to takové neustále čekání na něco a nic moc nepřichází. A vážně mě nepřesvědčí poslední minuta. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Naprosto kule rvoucí zakončení zpočátku velmi rozporuplného seriálu. V počátcích jsem měl obrovský problém s jednotlivými postavami, které mi zkrátka nepřišly zajímavé. Jakmile však zdejší synové dospěli do patřičného věku, tak v současnosti představují v mých očích obrovské lákadlo. Děj byl tentokrát parádně vystavěný a počínání jednotlivých postav dávalo dokonalý smysl. Zde byl rozhodně cítit Martinův rukopis. Nesmírně mě bavilo pletichaření, které tvoří většinu tohoto dílu a poměrně nečekaný závěr byl totálně skvělý a kurevsky mě navnadil na další sérii. Asi nejlepší díl. [95 %] ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama