Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Škoda té snahy o chvilkové dojímací dialogy, protože jinak by tenhle akční výlet v Indii byl hodně luxusní, ale jak se ve filmu začne předvádět akce, stojí to za to. Hlavně střelba má mnoho prostoru, v závěsu bojové umění, ale užijeme si honičku a souboj na nože, takže pokud hledáš solidní akční pokuk, tak Vyproštění by mělo tvou touhu ukojit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na sofistikovanější scenář sere pes, to neřeším, ale tohle je jen systematické dvouhodinové vyprazdňování bezedných zásobníků bez jakkýchkoliv emocí. A ta zde tak opěvovaná 15-ti minutová scéna "na jeden záběr"? S šikovným použitím střihů (chvilkové makrodetaily přímo do ksichtu) a nepostřehnutelných prolínaček můžete tak třeba zaplácnout celou stopáž (Sam Mendes by mohl vyprávět), ale je to samozřejmě jenom iluze, ikdyž to vypadá cool, jasně. Takže nic nového pod sluncem, jenom prozívaný kus, na který si za čtvrt roku už nikdo nevzpomene. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl výtku, že je to "dragged down by its aimless violence", bylo mi hned jasný, že tohle bude moje káva. Je v tom Wick, Sicario, Triple 9 a něco z drsných krimi thrillerů D. Ayera, je to odsýpající, skvěle nasnímaná akční střílečka a pořádný promo na taktickou výstroj (+špíňácký rozvojový velkoměsta). Šup sem hezky víc popkornů pro dospělý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nabušenější akční jízda tu od Johna Wicka 3 z USA nebyla! Netflix se do toho opřel a narval do filmu pěkné prachy a jediné, co na filmu zamrzí, že jsme jej nemohli vidět na velkém plátně. Chris Hemsworth ma za úkol vysvobodit syna zločineckému bossovi v drsném prostředí Bangladeshe, což je obrovským plusem, jelikož tohle prostředí nám z filmů není úplně známé. Debutant Sam Hargrave je především kaskadér a jde to vidět na akčních scénách, které jsou naprosto perfektní. Souboje jsou dynamické, ostré, surové, přehledné a velmi kontaktní. ( Souboj na nože opět vede) a potěší i originálně natočená auto naháněčka či finální rozstřel na mostě, který musí potěšit každého fanouška ostré a nekompromisní akce. Chválím i nájezdy kamery, která diváka doslova vtáhne do dění filmu a potěší i velmi rychlé tempo. Tohle se povedlo. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z názvu Extraction mě rozbolely zuby, to byl ale zároveň i jedinej můj problém s tímhle bijákem. Netflix diktuje současný filmový tempo a Hemsworth zas ukazuje, jak má dneska herec zvládat bojový scény. Podle mě ho ani nemusel nikdo líčit, na konci vypadal tak, že rovnou půjde na autobus do lázní. Za čtvrtou hvězdu ale může hlavně kamera. To bylo pohlazení po očích, konečně se zase jednou našel kameraman, kterej netrpí Parkinsonem. Je totiž supr, když po skončení akčňáku nemusím do lékárny pro ibalgin. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Saju (Randeep Hooda) používá samopal s integrovaným tlumičem Heckler & Koch MP5SD a pistoli Heckler & Koch HK45. Nik Khan (Golshifteh Farahani) má útočnou pušku FN SCAR-H vybavenou puškohledem Trijicon VCOG 1-6X a dvojnožkou Harris. (J.F.B.)
  • Film sa mimo iného natáčal v indickom meste Ahmedabad, kde dav ľudí úplne šalel, keď videl hlavného herca Chrisa Hemswortha. Niektorí z nich tam stáli aj 15 hodín, len aby sa na neho mohli pozerať. (Game90)
  • Při závěrečném boji na mostě dojde k sestřelení policejního vrtulníku, který následně spadne do mělkého koryta řeky a začne hořet. Při závěrečné pohledu na zničený most se zde vrtulník však již nenachází. (the_anubis)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama