Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Endyis 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zpracovaného podle románu nabízel velikánský potenciál. Mohl to být film jako víno, jelikož z daného románu by se dalo vytěžit spousty působivého, gradujícího, napínavého, to se však nestalo. Tenhle film bych definoval jako čítankový nevyužitý potenciál námětu. V podstatě se jedná o nudné drama s ne moc zajímavými hereckými výkony bez gradace a dynamiky. Tudíž hodnotím 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozhodne smutný príbeh plný hrdinstva a nezlomnosti. Z tohto pohľadu bola postava Joska veľmi sympatická. No na druhú stranu i nerozumná. Nechápal som tomu jeho častému vyhádzaniu do mesta, to mi akosi logika nepobrala. Celkovo bol príbeh akoby bez duše a jednotlivé vedľajšie linky dosť nudili. Trochu viac upútal iba záver, aj keď z toho vyšlo také patetické klišé niečo na spôsob Vojaka Ryana. Podpriemer. 40/100  ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Za prve - Vavra je skvely sportovec a velmi slusny naturscik pred filmovou kamerou. Zvlada spousty scen velmi slusne, u nekterych to trosku neni ono, ale presto je to mile prekvapeni. O to horsi je to se scenarem a reziserem. Velka kupa nelogickych scen-nechapete, proc se hlavni hrdinove tak hloupe chovaji. Nektere sceny zacnou a aniz byste se dozvedeli, jak skoncily, strih a jede se dale uplne jinou scenou a predesla je proste nedorecena. A to je tam mnohokrat. Vypravec potazmo reziser(i) je ve vypraveni pribehu slaby a velmi to ublizuje jinak zajimavemu pribehu. Skoda, moc se to nepovedlo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horolezecké životopisné romantické drama na pozadí druhé světové války se za všemi honěnými zajíci jen dýchavičně belhá. Kajakář Vávra relativně v pohodě (čert vem, že má pracky jak Carl Weathers), ale celé to působilo přirozeně asi jako čistota Joskova světlého svetru po měsících skrývání se ve skalách. Řemeslně podprůměrný, potenciálně silnou látkou mrhající film, který se navíc utápí ve zbytečných fabulacích a nesmyslech (např. extrémně rychle rostoucí Vlastino dítě). Poetické záběry Hruboskalska, kocour Vavřinec a holá hýždě madam Kerekes už celkový dojem nezachrání.. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

To, co je prezentováno v obsahu, mohlo být velice slušným filmem. Výsledek byl špatný i pro televizi. Stačí když řeknu, že jsem celou dobu ničemu nevěřil, tak to bylo ploché a odtažené. Hudba se vůbec nehodila k tématu. Tři chlápci na židličkách režie, z toho dva poprvé. Hlavní herec - poprvé. Vica zde uskutečnila pár sexuálních aktů, ale to si musíte domyslet. Hrdiny ani další opěvované skutečnosti jsem ve filmu bohužel neviděl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Železniční vagóny, do kterých nastupují jak Joska Smítka (Vavřinec Hradilek), tak v jiné scéně i Horst Gerke (Jan Budař), jsou označeny znakem Deutsche Reichsbahnen, veškeré ostatní nápisy jsou ale pouze v češtině a řadové označení odpovídá předválečným ČSD. Vagóny tohoto typu přezdívané „Rybák“ u DRB nikdy nesloužily a ty, které provozovaly protektorátní dráhy (BMB/ČMD), musely mít nápisy dvojjazyčné. (Martin_L)
  • Natáčelo se také ve východních Čechách v okolí Teplic nad Metují, v Adršpachu u jezírka, na cestě na Skály (Bischofstein) a na Liberecké radnici. Pár záběrů filmu vzniklo v Zubrnicích u Ústí nad Labem a v ústecké čtvrti Předlice. (rehami)
  • Vávra Hradílek pochopitelně ve filmu nelezl. Nicméně za něj nedublovali kaskadéři, ale civilní horolezci – např. ve spáře na Drážďanské věži v Prachově (toto lezení skončilo ve filmu pádem). (chamonix)

Reklama

Reklama