Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedna lavina ohrožující rodinu na lyžařské dovolené v Alpách, přehodnocování jejich životů a toho jak cítí jeden druhého.Příští rok tipuji pokračování s koronavirovou tématikou. Začne to jako studie problémových a neradostných lidských vztahů a přemění se to do středně zábavného sitcomu. Ústřední dvojice nemá patřičnou chemii. Švédský originál Vyšší moc z roku 2014 se domnívám byl lepší. Pojednával o dynamice manželství a byla to inteligentní studie maskulinity. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Julia Louis-Dreyfus? To je Rose Byrne o 20 rokov a po troch nevydarených plastikách. Ale to je jedno. Úpenlivo som očakával ten moment, kedy sa konečne prvýkrát zasmejem. Prešlo 10 minút, nič. Ďalších desať, stále nič. Potom prišiel zálesák z Game Of Thrones, ale situácia sa nezlepšila. Nechápem vlastne zmyslu tohto filmu, pretože žiadny potenciál nemal a Ferrel má hrať blbca, veď iné ani nevie, ale máme sa z toho predsa rehotať. Ten vtipný moment tu ale nikdy neprišiel, ale obrovské prehrávanie hlavnej dvojice bolo neúnosné. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Downhill" je filmom, ktorý vám dokopy neprinesie vôbec nič. Ak ste ho nevideli, tak ho ignorujte. Tento americký remake filmu "Force Majeure" sa podľa mňa vôbec nepodaril. Poviem úprimne, že ak ste nevideli pôvodný film, tak si pozrite radšej ten. Scénky mali oveľa väčší drive, pôsobili úprimnejšie a hlavne som mal pocit, že dilema, ktorú manželia riešili bola skutočná. Niekedy je silnejšie to čo sa nepovie, ako to čo sa povie. Tento film je to isté, len to nefunguje. V prvom rade za to môže mizerný casting a snaha z toho urobiť komédiu. Nechápem prečo bol do hlavnej role zvolený Will Ferrell. Nie je zlým hercom, no v mnohých scénkach mám pocit, že chce do toho vsunúť nejaký vtip, no scenár mu nedáva žiadny priestor na to, aby z toho niečo spravil. Je tu veľmi umelý, málo uveriteľný a túto rolu mu proste neverím. Julia Louis-Dreyfus je na tom o niečo lepšie. Myslím si, že je celkom okey a hoci tu niektorí píšu, že im prišla ukričaná na všetko, tak dokážem jej dôvodom porozumieť. A myslím si, že by ste v jej situácii reagovali podobne. Nie je dôležité to, že sa nič nestalo. Dôležité je, že sa niečo stať mohlo a mala pocit, že ide o život. Podobne to môžem prirovnať k pranku so Slendermanom. Máme dva páry. A kým v prvom prípade muž chytil ženu na ruky a začal s ňou utekať, druhý ju radšej Slendermanovi postrčil a začal utekať. A tiež sa nič nestalo. Ale ako sa má vnútorne dívať na to čo sa stalo? A najmä keď manžel následne pôsobí, ako keby bolo všetko v poriadku a jednoducho si objedná polievku. Dramatické momenty tu teda stále sú, no nepôsobia tak skutočne ako v originálnom filme. No tu sa rozhodli tvorcovia ešte primiešať aj nejakú komédiu. A realita je tá, že kedykoľvek sa film pokúsil o vtip, tak to bolo zlyhanie na plnej čiare. Scénky sú divné, nemajú šarm a vtip a nefungujú. Tento remake neprináša divákom nič. Ak ste videli originál, toto ignorujte. Ak ste ho nevideli, pozrite si radšej ten. Hodnotenie: D+ ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

WOW! Nedajte sa pomýliť obsadením. 80%!!! filmu (ten zvyšok je lyžovačka) totiž tvorí hádka medzi Ferrellom a Dreyfusovou (pri "kontrolovanej" lavíne Will zdúchne a vysere sa na ženu a decká). Úžasná rodinná dráma s komediálnym obsadením v hlavných úlohách - dokonca Miranda Otto sa snaží byť funny - neviem čo si od toho tvorcovia sľubovali. Will Ferrell je už dávno za zenitom (rakúskych Álp) a toto mu na popularite určite nepridá. U mňa Zlatá malina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že je Will Ferrell dobrý herec to víme. Sice nemá úplné štěstí na dramatické pecky, s jednou vyjímkou (Horší už to nebude), ale rozhodně tomuto rodinnému dramatu sluší. Tady ztvárnil otce rodiny, který se musí vypořádat s vlastní zbabělostí, což mu dá pochopitelně nejvíce sežrat jeho manželka. Nízké hodnocení opět absolutně nechápu. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama