Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v bývalé dělnické kolonii Bedřiška, sociálně nejslabší části města. Dvaasedmdesátiletý muž, chudý samotář, je zabit úderem do hlavy. Pravděpodobně sekerou. Jsou vyšetřováni svědci, kteří mu byli nablízku. Sociální pracovnice, která o starého muže pečovala, jeho soused, také starý penzista – ale nic z toho není. A pak přijde další vražda ve stejné lokalitě. Bezdomovec. Také silná rána do hlavy, pravděpodobně sekerou. Ale ani tím to nekončí, přijde ještě jedna vražda, tentokrát je obětí žena. Pochází z jiného sociálního prostředí, ale také má na hlavě stopy po úderu sekerou. Ale v tomto třetím případě je to složitější, objevují se i další matoucí stopy a situace se pro Emu a její kriminalisty stále více komplikuje. Přibývají nové, potenciálně podezřelé postavy. Objevují se nové nezodpovězené otázky, nové rozporné motivy, a šéf ostravské kriminálky Kubelík začíná být nervózní. Nerad by se objevil na televizních obrazovkách a pokoušel se tam vysvětlovat něco, co on ani jeho detektivové nevědí. Motiv těchto vražd, které nesou stopy sekery, vypadá totiž naprosto absurdně. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Ve 48. minutě sleduje syn jedné z obětí epizodu z večerníčku Žížaláci (od r. 2009) z dílny České televize. (Achmed)
  • Roli jednoho z Romů ztvárnil Petr Bažo, který je známý jako představitel romské komunity v seriálu Most! (od r. 2019). [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Příběh této epizody je inspirovaný dvěma skutečnými případy, které se odehrály ve vyloučených lokalitách s obyvateli z nižších sociálních vrstev v devadesátých letech dvacátého století. Povaha skutečných případů byla natolik brutální, že si z nich scenáristé ponechali jen některé motivy bez brutality. Ve skutečnosti totiž byla některá těla nalezena rozčtvrcena. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)

Reklama

Reklama