Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraždy vo Valhalle ponúkajú dve rozdielne polovice, pričom tá prvá je "iba" nadpriemerná. Nie je to tak, že všetko je zrazu inak, ako napr. v Temnom prípade, len spoločne s vyšetrovateľmi zisťujeme, že jednu zo štyroch vrážd spáchal niekto iný. Má to logiku, pretože všetko sa zatknutím vraha nevyriešilo, predovšetkým temná minulosť istého sociálneho zariadenia pre mladistvých. Seriál skvele graduje, mení aj tón a atmosféru, ponúka úžasné zábery islandskej prírody a aj ten vyšetrovací pár nie je úplne najtradičnejší. No a ponúka aj myšlienku, že čo rodina a štát pokazí, rodina a štát už nenapraví. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Minimalistická, chladná, napínavá vražedná show z Islandu. Niektoré obrazy natáčané v interiéri boli príliš tmavé a ako divák som mala nutkanie pridať jas, lebo mi uniká nejaký dôležitý detail. Aj keď som mala pocit, že ubližovanie deťom v detskom domove nie je veľmi originálna téma, seriál má potenciál udržať diváka v napätí od prvého do posledného dielu a zaradiť ho do zoznamu kvalitných severských kriminálok. Nenašla som odpoveď na niektoré logické otázky – prečo sa policajti vyberú na nebezpečné miesto osamote a do riskantných situácií vstupujú otočení chrbtom a ešte aj telefón zostal v aute. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Úplně nejásám, ale šlo to. Mrazivá nebyla jenom islandská příroda, což je naprosto v pořádku, ale i ti studení lidé byli o kapánek ledovější, než by bylo zdrávo. U severských detektivek se sice jaksi očekává, že hlavní vyšetřovatelé budou bezemoční a málomluvní roboti s totálně posraným (pardon, ale jinak to nazvat nelze) osobním životem, ale tady to hnali až do extrémů, což už bylo spíš směšné než dramatické. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Za mě velice slušná kriminálka, kterých jsem už viděl opravdu nespočet. Žeru je:) a co si budeme, sever v tomhle drží absolutorium, protože na jejich atmosféru a charaktery postav má opravdu málo která země. A všichni tam umí sakra dobře hrát. První případ sériového vraha v zemi je samo o sobě fascinující. Propletenec kde nic nevíte jistě. Silnější čtyřka. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebylo správně seversky natočené, temné, sychravé apod., ale zdá se mi to, nebo je to téma, které se nějak moc opakuje? Namátkou Sleppers nebo dokonce dost podobně nedávné Journal 64? A to jsem určitě ještě něco zapomněl. Snad jen díky tomu jedna hvězda dolů - koukat na několik dílů s těžkým déja-vu při vzpomínání "Kde já už tohle viděl...?" prostě atmošce moc nepřidá. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)
  • Detektívi nenosia zbrane, pretože väčšina islandských policajtov pri svojej každodennej práci nenosí zbrane. Všetci sú vyškolení v strelných zbraniach a policajné vozidlá majú strelné zbrane v špeciálnych skrinkách pre prípad, že by boli potrebné strelné zbrane. Existujú aj špeciálne tímy polície, ktoré pri bežnom výkone svojich povinností nosia strelné zbrane. (Arsenal83)

Reklama

Reklama