Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarená severská kriminálka so sympatickou dvojicou detektívov ktorá miestami prekonáva aj populárny True detective z produkcie HBO. Obrovskou škodou je stereotyp o tom, že zneužívanie detí kryjú policajti či sudcovia a chcelo by to konečne reálnejší seriál, v ktorom deti znásilňujú vedúci táborov, rodinný príslušníci či hviezdy z Hollywoodu či novinári z BBC tak ako sa to bohužiaľ odohráva v skutočnosti. Oceniť treba aj vyváženosť krokov mužských a ženských postáv v seriály. Mrazivá severská kriminálka s množstvom chýb ale sympatickými postavami, skvelou hudbou a príjemnou atmosférou. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, suverénní atmosféra, krásná zmrzlá země a výborně napsané postavy dělají z této poctivé kriminálky výborný projekt. Vlastně od začátku se něco děje, nejdříve přibývají vraždy ( škoda, ze jich nebylo více ), ohledávají se místa činu, začne se vyšetřovat a posledni třetina se úplně změní. Divák je stale napnutý díky povedené atmosféře a čeká, co se bude dít. Vždycky je prostor pro zlepšení, ale Brot v rámci realistické severské kriminalistiky, je ztvárněn skvěle prakticky po všech stránkách. // 4,5* ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebylo správně seversky natočené, temné, sychravé apod., ale zdá se mi to, nebo je to téma, které se nějak moc opakuje? Namátkou Sleppers nebo dokonce dost podobně nedávné Journal 64? A to jsem určitě ještě něco zapomněl. Snad jen díky tomu jedna hvězda dolů - koukat na několik dílů s těžkým déja-vu při vzpomínání "Kde já už tohle viděl...?" prostě atmošce moc nepřidá. ()

iz67 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neskutečná hovadina, bez zápletky a nějakého dramatu, kde policie se chová jako Excelentní banda totálních kokotů! Najít svědka, zeptat se ho na 10%, neschopnost najít triviální data! A osobní problémy obou detektivů jsou největší vopruz! Naprostým majstrštykem jsou všechny dialogy! Spoiler: tak jsem si pral, aby taťka Katu za všechny ty hovadiny zastřelil! A když budete chtít zneužít chlapce, tak si vedle toho držte připravený do Běla rozzhaveny nozik. Základní pravidlo : vždy vylov toho pravého! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Úplně nejásám, ale šlo to. Mrazivá nebyla jenom islandská příroda, což je naprosto v pořádku, ale i ti studení lidé byli o kapánek ledovější, než by bylo zdrávo. U severských detektivek se sice jaksi očekává, že hlavní vyšetřovatelé budou bezemoční a málomluvní roboti s totálně posraným (pardon, ale jinak to nazvat nelze) osobním životem, ale tady to hnali až do extrémů, což už bylo spíš směšné než dramatické. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)
  • Detektívi nenosia zbrane, pretože väčšina islandských policajtov pri svojej každodennej práci nenosí zbrane. Všetci sú vyškolení v strelných zbraniach a policajné vozidlá majú strelné zbrane v špeciálnych skrinkách pre prípad, že by boli potrebné strelné zbrane. Existujú aj špeciálne tímy polície, ktoré pri bežnom výkone svojich povinností nosia strelné zbrane. (Arsenal83)
  • Celý seriál je natočen v islandštině, ale objevuje se zde němčina i angličitna. (Quentin10)

Reklama

Reklama