Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

To že něco má severské kulisy, tak to z toho ještě nedělá dobrou detektivku. Zarážela mne zde jedna věc, to opravdu policie na Islandu pracuje v sólo režimu? Když postavy něco zkoumají/vyšetřují, tak zásadně vždy po jednom a bez jištění a často i bez toho aby někdo vůbec věděl kde pořádně jsou. Celkově se děj seriálu většinu dílů dost táhnul a i když ke konci nabral jisté tempo, tak na víc než slabší tři hvězdy to není. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Neposadím se na zadek z kriminálky, která bude zcela jistě artová protože: a) je dlouhá - asi tak dvojnásobně; b) je nudná c) ponurá a většinu času je zataženo d) herci vypadají jako vaši sousedé, se kterými byste na dovolenou určitě nejeli Suma sumárum nuda a šeď. Asi vás zaujme, že jde o zneužívání dětí a to už je silná káva. Celou tu zoufalou snahu udržet děj korunuje poslední díl, který je naopak akční až běda. Se všemi nešvary Hollywoodu. Hlavní padouch hlavní hrdinku nezabije, aby mu později mohla komplikovat život. Najednou se vynořují zachránci. Když náhle obživnuvší hrdinka majzne padoucha kdoví odkud vytáhnutým hasákem, samozřejmě ho nedobije, ale potácí se pryč. No a potom nastává vrchol stupidity, kdy se navzájem vraždí padouch s hrdinčiným kolegou, který přispěchal na pomoc. Ona úplně dobitá ho ale nakonec vytáhne z moře, kde se několik minut topil, ale nebojte - happy end se koná. Tak za ten poslední díl jsem to musel stáhnout na jednu hvězdu, protože to co má dvě bych si teoreticky někdy i pustil. Tohle proboha ne. ()

Reklama

iz67 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto neskutečná hovadina, bez zápletky a nějakého dramatu, kde policie se chová jako Excelentní banda totálních kokotů! Najít svědka, zeptat se ho na 10%, neschopnost najít triviální data! A osobní problémy obou detektivů jsou největší vopruz! Naprostým majstrštykem jsou všechny dialogy! Spoiler: tak jsem si pral, aby taťka Katu za všechny ty hovadiny zastřelil! A když budete chtít zneužít chlapce, tak si vedle toho držte připravený do Běla rozzhaveny nozik. Základní pravidlo : vždy vylov toho pravého! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Minimalistická, chladná, napínavá vražedná show z Islandu. Niektoré obrazy natáčané v interiéri boli príliš tmavé a ako divák som mala nutkanie pridať jas, lebo mi uniká nejaký dôležitý detail. Aj keď som mala pocit, že ubližovanie deťom v detskom domove nie je veľmi originálna téma, seriál má potenciál udržať diváka v napätí od prvého do posledného dielu a zaradiť ho do zoznamu kvalitných severských kriminálok. Nenašla som odpoveď na niektoré logické otázky – prečo sa policajti vyberú na nebezpečné miesto osamote a do riskantných situácií vstupujú otočení chrbtom a ešte aj telefón zostal v aute. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o severský seriál, tak je poněkud slabší. Dějově vám bude připadat, že se tvůrci tu a tam inspirovali tady a jinde zase tu, takže nakonec budete mít pocit, že jste to už možná viděli, i když to tak úplně nebylo. Kvalita je ovšem na příjemné úrovni snad ve všech rovinách. Příjemná a kvalitní jednohubka pokud nemáte příliš vysoká očekávání. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)
  • Seriál se původně vysílal v roce 2019, poté byl celosvětově uveden v roce 2020 na Netflixu a bezplatně vysílán na BBC Four ve Velké Británii. (Quentin10)

Reklama

Reklama