Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (149)

Lukyys11 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl docela mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se po takové době vrací oblíbená komediální dvojka Galů. Protože jsem původní filmy s Gérardem Depardieu měl jako malý celkem rád, tak jsem si řekl, že toto nové zpracování by asi stálo za to také vidět. Po celou dobu filmu tu je takový "odlehčený humor", který slouží především pro mladší publikum, ale ono se to k Asterixovi a Obelixovi asi prostě hodí. Za mě průměr, ale jako rodinný komediální film s cílovkou nejspíše pro mladší to je v pořádku. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Ehm, cože? :D Řekněte mi někdo, že to je parodie, prosím :D To byla hrozná sračka, ano hudba dobrá, ale to je tak všechno. O hereckém obsazení ani nemluvím nikdo mi tam nesedl. Já sice nepiju, ale normálně, jsem dostal chuť :D Fakt to je film na zhulení a jestli někdo bude brát film vážně, tak bude jenom nasraný. Prosím u toho filmu nehledejte logiku, ani špetku serióznosti, které v ostatních filmech, alespoň trochu byly. Film si dělá prdel ze všeho z čeho jde a přiznám se že já jsem se smál, ale aby se neřeklo je to strašně trapné, ale jako fakt hodně :D Ti co si nechtějí ubližovat, vyhněte se obloukem. Toto bylo mimořádné hlášení. Bůh s námi :DDD 5/10 ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké obsazení dvou hlavních postav (a nejen nich) film degraduje na nižší úroveň. Nad vodou po herecké stránce toto dílo drží pouze Cassel ala Caesar, ale sám samotinký to neutáhne. V ději žádné bombastické veletoče neočekávejte, patrně všechno už v tu ve filmech s Asterixem a Obelixem bylo (piráti, boj s Římany.....). Moc jsem nepobrala ani samotnou charakteristiku postav, Obelix býval prostě tlustý, zde nebývale štíhlý; Asterix býval vždycky chytrý a bystrý, zde moula k pohledání; Panoramix býval sice starý druid ale vitální, zde působil lehce nad hrobem.... No a co se českého dabingu týče, horší už snad být nemohlo, to co předvedlo dabingové duo Suchánek Kohák by mělo být trestné. Achjo, kde jsou ty časy, kdy bývaly filmy s A+O zárukou dobré zábavy a nekonečného smíchu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hraný Asterix 5. Asterix i Obelix jsou zcela jiní herci než v minulém díle, poprvé chybí Gérard Depardieu. A je to poznat. Oba hrdinové už nejsou tolik sympatičtí, navíc i chemie mezi jejich postavami je přímo tragická. Vincent Cassel je slabý Ceasar a do Delona má vskutku daleko, Cotillard má do zase neskutečně daleko do krásy a vznešenosti Monici Bellucci. Příběh je naprosto marný, Zlatan je snad to jediné, co je originální. Pobaví aspoň pár bojů a líbili se mi čínské postavy. Ale kromě podařených jmen a opravdu jen pár vtípků, vše působí neskutečně vynuceně, nudně a místy i trapně. Nečekal jsem, že to řeknu, ale zlatý minulý díl ...ve službách Jejího veličenstva. Byla to marnost. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Automobilová firma Citroen si na důkaz spojení dvou francouzských legend – Citroen a Asterixe – přidala na své logo Asterixova křidélka. (Krtek123)
  • Ve scéně, kdy v paláci přichází zamaskovaný princ Du Deng (Tran Vu Tran) směrem k princezně a galům, je odkaz na Darth Vadera ze série Star Wars. (Krtek123)
  • Celkový rozpočet filmu byl 72 milionů amerických dolarů. Podstatnou část zaplatili čínští investoři. (Krtek123)

Reklama

Reklama