Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (239)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Výborný sportovní drama s nejlíp natočeným tenisem ever troufám si říct, které není zbytečně slzopudné, a místo toho vsází na obyčejnou lidskou autenticitu rodiny Williamsových. A funguje to ve všech možných ohledech, i když to pak logicky nemůže excelovat jako film, protože na to je to příliš... obyčejné. Já si ten příběh díky tomu ovšem o to víc vychutnal a jestli Smith za tohle dostane Oscara, nebudu s tím mít absolutně žádný problém. Klobouk dolů i před dívkami. Parádní biopic. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽÁDNÝ STRACHY, MÁM PLÁN…“   Paličatej Richard Williams a jeho film. Říkal jsem si, že mu ho asi zaplatily holky, jako dík (tak nakonec byly producentky…). Show rodiny Williamsových, ve který nechybí propagace afroamerickýho lidu (a vlastně proč ne, že?) a (naštěstí maličko) svědků Jehovových. Will Smith si roli opravdu užívá a je na něm vidět, že proč ji tolik chtěl. Sportovní drama, ve kterým najdete všechno, co nám chtěla tahle rodina o sobě říct.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jehova My God. A taky Serena. A Venus. 2.) Mám doma párek parchantů a nevím, co s nima.  ///  Thx za titule „Petr Fantys“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodný športový životopis pre celú rodinu. Nemá to koho čím uraziť, nemá to koho čím pobúriť, vyhýba sa to všetkým zložitejším témam, napr. prečo je Richard Williams tak posadnutý úspechom svojich dcér. Zato ponúka taký staromilský životopis s až idealisticky podaným príbehom o tom ako sa sestry Williamsové dostali z chudobnej černošskej štvrti Compton v Kalifornii až na tenisové kurty vo Wimbledone. Celé zabalené do takej tej feel-good atmosféry, ktorá má zahriať u srdca celú rodinu, vrátane vašej prababičky. Navyše to aj pri pomerne robustnej, takmer dva a pol hodinovej stopáži rýchlo ubehne, aj vďaka parádne natočeným tenisovým duelom a má vynikajúceho Willa Smitha po dlhom čase v serióznej úlohe. Film, ktorý síce mohol a asi aj mal byť vynikajúci, no je "iba" dobrý. Nevravím, že som nečakal oveľa viac, ale raz za čas poteší aj taký pozitívny filmík, ktorý nijak netlačí na city, ani hlbšie témy, len chce diváka zahřát u srdíčka. CELKOVO: 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další pokus Willa Smitha dotáhnout své oscarové tažení do úspěšného konce. Musím říct, že k tomu tentokrát přidal i solidní filmový příběh. Tenis mám samozřejmě rád, sice Venus ani Sereně jsem nikdy nějak extra nefandil, ale koho by nezajímalo co stálo za tím, když se drápaly na vrchol. Film přesně o tomhle je, koneckonců končí v okamžiku kdy je starší Venus 14 let a hraje svůj první dospělý turnaj. Sledujeme tvrdohlavého a otravného tátu, pracovité a skromné sestry, velmi trpělivou manželku a občas se samozřejmě dostaví v poslední době hodně zmiňovaný rasismus. Záporem je jednoznačně tempo snímku a přepálená délka. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a púribližne polovica filmu bolo fantastických - motivačné a po dramatickej či hereckej stránke dokonalé. V závere to ttrochu začalo strácať dych, ale emócie sa aj napriek tomu dostavili. Opäť raz jeden krásny príklad toho, že keď sa chce a človek si ide za svojim hlava-nehlava, tak to nakoniec aj dosiahne. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach v USA, predovšetkým však v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama