Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný sportovní film, patřičně motivační, který ale samozřejmě není jen o tenisu a má ještě další důležitá poselství. Will Smith je v hlavní roli fantastický a tak rozporuplnou postavu, jakou Richard WIlliams rozhodně je, ztvárňuje se vším všudy. Někdy z něj čiší nakažlivé nadšení, někdy máte chuť ho tak trochu (nebo i víc) kopnout, někdy vás dojme. Film ale přesto nestojí jen na něm a jeho "plánu", protože Aunjanue Ellis v roli jeho ženy i představitelky jejich dcer jsou prostě perfektní, spoustu diváckých sympatií si právem uloupí také Jon Bernthal a Tony Goldwyn.____P.S. Chtěl bych vidět film o filmu, ve kterém by skutečný Richard Williams na place radil Willu Smithovi, jak ho má pořádně hrát :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem športové drámy. Šport prináša (poväčšine) tie najčistejšie emócie. No a presne to som očakával aj od samotného filmu podľa skutočnosti, ktorý by mi mal také niečo ponúknuť. Ja netvrdím, že sa nestalo, že je samotný snímok zlý, no záver ani z ďaleka neponúka takú emocionálnu nálož ako by sa žiadalo. Dokonca mám pocit, že je pomerne narýchlo odseknutý, bez akejkoľvek snahy mimoriadne zasiahnuť. Akoby si povedali: “už to točíme príliš dlho, je na čase spustiť oponu, lebo ľudia zadriemu”. Lepší priemer asi áno, no veľké očakávania ostali nenaplnené .. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle sportovní drama ze dna až na vrchol mám hodně rád a tohle určitě se zařadí mezi mé oblíbené. Will Smith je perfektní, jeho životní moudra a rady pohladily na srdci, emoce jsou funkční, dramatické scény jsou dusné  ( návštěva policie vrchol!!) a bavily i scény s Tenisem. Silný a neuvěřitelný příběh. Bavilo mě to víc, než bych doufal. 8/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto miluje tenis, nie je čo riešiť. Množstvo odkazov na svoju dobu a každý, kto si pamätá Capriatiovú, Selešovú, Sanchezovú, Samprasa a ďalšie dôležité mená, tak by mal byť pri sledovaní Richarda pomaly v extáze. Smith dokazuje, že dokáže zahrať aj vážnu a psychologicky prepracovanú a nejednoznačnú postavu a nevidím dôvod, prečo by nemal dostať nomináciu. Osobne mu budem priať Oscara. Inteligentný scenár s množstvom detailov a ak sa bojíte, že sa bude hrať na rasistickú či gender strunu, tak toto je "iba" snaha o zachytenie udalostí približne tak, ako sa odohrali a o vytrvalosti a súdržnosti rodiny. Ale aj v tomto prípade netriviálne a s dostatočnou hĺbkou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a púribližne polovica filmu bolo fantastických - motivačné a po dramatickej či hereckej stránke dokonalé. V závere to ttrochu začalo strácať dych, ale emócie sa aj napriek tomu dostavili. Opäť raz jeden krásny príklad toho, že keď sa chce a človek si ide za svojim hlava-nehlava, tak to nakoniec aj dosiahne. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Scénář k tomuto filmu se objevil na Black Listu 2018, kde se každoročně nacházejí dobře přijaté scénáře, které nebyly zrealizovány. (TheSpearCZ)
  • Herec Liev Schreiber bol pôvodne obsadený do role Paula Cohena. Vo filme na začiatku natáčania aj účinkoval, no kvôli padnémii COVID-19, prerušeniu natáčania a jeho pracovnej vyťaženosti, sa k filmu nevrátil a nakoniec jeho rolu prevzal herec Tony Goldwyn. (MikaelSVK)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama