Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka normalizační komedie – připitomělá zápletka, která má jediný účel: oblbovat diváka a jen tak mezi řečí mu podsouvat normalizační obraz světa, zakuklený do chabého satirického hávu. Velmi trapný odsudek české podvodnosti, chamtivosti a také samozřejmě toho, že se nám tady přece nežije tak dobře. Pravda, v krámech máme hovno, ale dolar trvale klesá. Schulhoff nepatří k nejhorším tvůrcům normalizační etapy, díky hereckým výkonům je možné tuto komedii ještě uvádět v atraktivních časech, leč její přiblblost to příliš neotupuje. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu už sa vsadilo iba na chamtivosť a okolo toho sa točí celý film. To na nejakú solídnu zápletku a roztočenie deja nestačí a tak zostali len trápne situácie a občasné fóriky. Skvelí herci odviedli, čo museli, ale táto komédia sa im nezapíše do biografie veľkými písmenami. Aj ja si z toho zapamätám asi len Veškrnovej bigbít Ba di-di-ba-ba di-di-ba-ba di-di-dam, ja čekám, čekám te-le-gram. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som sa bavil zhruba rovnako, ako pri prvom dieli, ono je to zrejme spojené aj s tým, že tento film som pravidelne vídaval už od útleho veku v televízii a jeho dej mi tak trochu vtedy pripomínal vzťahy našich príbuzných za morom s našou širšou rodinkou žijúcou v tom chudobnom Československu. Čiže pre mňa televízna klasika, možno tak trochu guilty pleasure, trochu aj osobná záležitosť, ktorá kedykoľvek po nedeľnom obede v telke príde vhod. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Na předchozí díl to sice nemá, ale pořád se jedná o velice dobrou komedii, kterou po Roztočíme to, drahoušku a Já to tedy beru, šéfe! řadím k nejlepším třem komediím Petra Schulhofa. Pan Sovák zahrál roli důstojně, avšak pan Kopecký byl ve stejné roli přece jen lepší. Vůbec herci v tomto filmu hrají dobře, snad jen Stella Májová není příliš přesvědčivá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)
  • Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová (Dagmar Veškrnová-Havlová) za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, na dveřích výtahu je číslice 4. V prvním díle se však stěhovali do 10 patra. (Terva)

Reklama

Reklama