Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další retro recenze na film, který jsem léta neviděl - tentokrát jsem je viděl v krátkém sledu za sebou, tak mohu soudit - kde si jednička vystačila se lstmi, občasným drobným ničením majetku, ale ničím velkým, tak dvojka to otočí až na jedenáctku - lekce angličtiny: scam (n) - podvod, bouda. Tetička scamuje rodinu. Rodina scamuje sousedy. Sousedi scamují půlku republiky Nováků, až potom scamují i jejich potomci. Asi jediný druh podvodu, který se tomu tentokrát vyhnul, je podvádění ve vztahu. Podvádí se pochopitelně i v práci, ať už jde o "strašidýlka" nebo tyče. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako u předchozího dílu. A závěrečné poučení? Kdo nekrade, okrádá rodinu. Veselý to vzkaz pro diváky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Česká premiéra: 1. prosince 1980. Natočeno: Československo 1980. Scénář: Petr Schulhoff. Kamera: Jiří Macák. Hudba: Milan Dvořák. CITÁT - Ti mají takovou kliku, že kdyby si koupili trpaslíka, tak jim do rána vyroste a ještě jim umyje auto!.......... CHYBA VE FILMU - Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová, za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, tak na výtahových dveřích je číslice 4. Ale v prvním díle se stěhovali do 10 patra. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará česká klasika. Sice to není nějaká superhvězdná bomba na kterou bych se díval pokaždé, ale jednou za čas to pobaví. Chce to na to mít tu pravou odpočinkovou a i snad rodinnou náladu. V každém případě je to nadprůměr, kde si to tu 4 hvězdu zaslouží. Nejlepší je herecké obsazení a jejich výkony. Kéž by takových herců bylo i nyní v téhle době a ne ty šašci co účinkují někde v nějaké superstar, pak natočí nějaký tv český film dnešní doby a jsou z nich hrdinové. I poměrně krátká stopáž filmu je na místě, vše zde uteče rychle, jednoduchý scénář především založený na dialodzích. Proto hodnotím na slušných 75% = **** ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to s tímto filmem neviděl tak černě jako někteří. Jistě, jedná se o kvalitativní posun dolů, po předchazejím filmu Zítra to roztočíme..., ale ne zas tak markantním. Jako sonda do tehdejší doby to je výborné.Když přidáme občasné vtipné scénky a velice slušné herecké obsazení tak dostaneme mírně nadprůměrný výsledek, který dokáže zastínit i trošku slabší scénář tohoto filmu. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)
  • Když doveze pošťačka Novákům pytle s dopisy, ve kterých jsou pětikoruny, vynáší je z auta, aniž by vyvíjela větší námahu. Vzhledem k jejich obsahu by jí měla jejich váha minimálně způsobit problém. (TheDave)
  • Luděk Sobota tady nemohl moc improvizovat, režisér trval na přesných pokynech. (cariada)

Reklama

Reklama